Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ δεν θα βγάλει φέτος κέρδη

Ακόμα και σήμερα με αυτές τις τιμές φυσικού αερίου ο λιγνίτης δεν είναι ανταγωνιστικό καύσιμο, υποστήριξε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή. Η ΔΕΗ στηρίζει με την κερδοφορία της του καταναλωτές.

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ δεν θα βγάλει φέτος κέρδη

Η ΔΕΗ μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές προσφέροντας τις μεγαλύτερες εκπτώσεις πιέζοντας και τους άλλους παρόχους να κάνουν αντίστοιχες κινήσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή. 

Απαντώντας μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρας είπε: «Είπατε ότι η ΔΕΗ θα βγάλει 200 εκατ. ευρώ. Ψέματα. Δεν θα βγάλει καθόλου κέρδος φέτος ή θα έχει οριακά κέρδη. Ξέρετε γιατί; Επειδή όλη της κερδοφορία αξιοποιήθηκε για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Οπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η απολιγνιτοποίηση είναι δρομολογημένη: δεν επιβάλλεται μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά και για οικονομικούς. Ακόμα και σήμερα με αυτές τις τιμές φυσικού αερίου ο λιγνίτης δεν είναι ανταγωνιστικό καύσιμο, υποστήριξε.

Είναι άλλο οι στρατηγικές εφεδρείες της χώρας, να μπει μπροστά μια λιγνιτική μονάδα για λίγες, ώρες και άλλο να συμβάλει σταθερά στο ενεργειακό μίγμα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v