Στους top προορισμούς των Γερμανών η Ελλάδα

Τον Απρίλιο ξεκινούν οι πτήσεις για Ρόδο, Κρήτη και Κω. Ισχυρή ζήτηση καταγράφεται για το Πάσχα, σύμφωνα με τον Stefan Baumert, διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Γερμανίας.

Στους top προορισμούς των Γερμανών η Ελλάδα

Μία θέση στους κορυφαίους προορισμούς της TUI Γερμανίας για τη φετινή σεζόν καταλαμβάνει η Ελλάδα, με τις πτήσεις της TUI fly για Κρήτη, Ρόδο και Κω να ξεκινούν τον Απρίλιο, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Σύμφωνα με τον Stefan Baumert, διευθύνοντα σύμβουλο του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού, ο οποίος έδωσε το στίγμα για την πορεία της φετινής σεζόν στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ITB Berlin), η καμπύλη για την πορεία των κρατήσεων διαγράφει ανοδική πορεία και οι κλασικοί τουριστικοί προορισμοί της Μεσογείου συγκεντρώνουν την υψηλότερη ζήτηση. Πρώτη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Μαγιόρκα, ακολουθεί η τουρκική Ριβιέρα και έπονται τα ελληνικά νησιά.

Ενδεικτικό της ζήτησης για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι από τις 120 επιπλέον πτήσεις που έχει προγραμματίσει η TUI για τον Απρίλιο, οι 62 αφορούν την Ελλάδα και οι 48 τη Μαγιόρκα, ενώ μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται επίσης για το Πράσινο Ακρωτήριο, την Κύπρο, την Αίγυπτο και τα παράλια της Τουρκίας.

Για κάποιους μεσογειακούς προορισμούς, πάντως, η ζήτηση που σημειώνεται υπερβαίνει ακόμη και τα επίπεδα του 2019, με τις προσδοκίες για την Ελλάδα να είναι ιδιαίτερα υψηλές και τον στόχο των 3 εκατ. ταξιδιωτών να είναι εφικτός (σ.σ.: 200.000 περισσότερους από το 2019). Μάλιστα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση, η TUI αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις για το Πάσχα.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του tour operator κατά τη διάρκεια της ITB, η οποία παραδοσιακά αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία της σεζόν και φέτος πραγματοποιείται μέχρι τις 10 Μαρτίου διαδικτυακά, η φετινή καλοκαιρινή περίοδος προμηνύεται θετική και, επί του παρόντος, παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν παρατηρείται κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση στον ρυθμό των κρατήσεων.

Υψηλή ζήτηση διαπιστώνεται και για προορισμούς οι οποίοι είναι οδικώς προσβάσιμοι από τη Γερμανία, όπως η Αυστρία, η Πολωνία, η Κροατία και η Βόρεια Ιταλία, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών μπαίνουν και πάλι οι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων (long haul), όπως οι ΗΠΑ, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος, η Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό. Τέλος, αυξημένη ζήτηση καταγράφεται για την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και την Κούβα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v