Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H νέα κλίμακα του ΕΝΦΙΑ, στη Βουλή το νομοσχέδιο

Η νέα κλίμακα έχει εννέα φορολογικές ζώνες που κυμαίνονται από 2 έως 16,2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ποιοι κερδίζουν μικρότερο φόρο, ποιοι επιβαρύνονται. Δείτε όλο το κείμενο του νομοσχεδίου.

H νέα κλίμακα του ΕΝΦΙΑ, στη Βουλή το νομοσχέδιο

Οι έχοντες ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία πάνω από 4.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο είναι οι χαμένοι» της νέας κλίμακας ΕΝΦΙΑ η οποία ενσωματώνει ουσιαστικές μειώσεις συντελεστών για τους έχοντες ακίνητη περιουσία με τιμή ζώνης από 551 ευρώ έως 4.000 ευρώ.

Η νέα κλίμακα έχει εννέα φορολογικές ζώνες που κυμαίνονται από 2 έως 16,2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο έναντι δώδεκα ζωνών από 2 έως 13 ευρώ της προηγούμενης κλίμακας.

Στο πρώτο κλιμάκιο από μηδέν έως 750 ευρώ (προηγουμένως ήταν δυο κλιμάκια) ο συντελεστής διαμορφώνεται στα δυο ευρώ από (2-2,8 ευρώ), ενώ στο κλιμάκιο από 4.001 έως 4.500 ευρώ παραμένει αμετάβλητος στα 11,1 ευρώ.

Για τιμή ζώνης πάνω από 5.001 ευρώ ο συντελεστής φόρου αυξάνεται από τα 13 στα 16,2 ευρώ.

Σε 10 δόσεις

Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου ή σε έως δέκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα».

 

* Δείτε νομοσχέδιο, έκθεση ΓΛΚ και ανάλυση ρυθμίσεων στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v