Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρισμός: «Τσίμπησε» η πληρότητα την πρώτη εβδομάδα εκκίνησης της σεζόν

Τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία κατέγραψαν την υψηλότερη πληρότητα των τριών τελευταίων μηνών την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Ανοιξε το 85,2% του συνόλου των συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχείων, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 58 ευρώ

Τουρισμός: «Τσίμπησε» η πληρότητα την πρώτη εβδομάδα εκκίνησης της σεζόν

Με ελαφρώς τσιμπημένη πληρότητα έναντι της προηγούμενης περιόδου ξεκίνησε για τα ελληνικά ξενοδοχεία ο Μάρτιος, μήνας έναρξης της φετινής τουριστικής σεζόν.

Η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας διαμορφώθηκε στο 35,4%, με το ίδιο ποσοστό για το σύνολο των μονάδων 12μηνης λειτουργίας να ανέρχεται στο 32,8%. Η μέση τιμή διάθεσης ενός δίκλινου δωματίου την εβδομάδα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου ανήλθε στα 58 ευρώ, αυξημένη κατάτι σε σχέση με τους προηγούμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, όπως αυτά αποτυπώνονται στο «Χειμερινό Ξενοδοχειακό Παρατηρητήριο: Εβδομαδιαία Έρευνα για τις Επιδόσεις των Ξενοδοχείων Συνεχούς Λειτουργίας», την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, η οποία συμπίπτει με την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, άνοιξε το 85,2% του συνόλου των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας. Ποσοστό μεγαλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία, με το 93% των ορεινών ξενοδοχείων και το 82,8% των πεδινών να λειτουργούν και να δίνουν το σήμα της εκκίνησης.

Η πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία ορεινού όγκου διαμορφώθηκε στο 38,8% έναντι 26,8% την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Το υψηλότερο ποσοστό ως προς την πληρότητα των ορεινών μονάδων 12 λειτουργίας καταγράφηκε την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς με 59,7%. Το αντίστοιχο ποσοστό στα πεδινά ξενοδοχεία ανήλθε στο 36,9% από 34,4% μία εβδομάδα πριν, ενώ στο σύνολο των μονάδων που ήταν ανοιχτές την εβδομάδα από 28 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου η πληρότητα ξεπέρασε οριακά το 37%, ποσοστό μεγαλύτερο ακόμη και από τις δύο εβδομάδες των εορτών των Χριστουγέννων, όταν η μέση πληρότητα στο peak της είχε διαμορφωθεί στο 32,8%.

Ανοδικά κινήθηκε και η μέση τιμή δωματίου στα 58 ευρώ, ελάχιστα χαμηλότερη από την αντίστοιχη τιμή των εβδομάδων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν είχε ανέλθει στα 62 ευρώ. Η μέση τιμή για τα ορεινού όγκου ξενοδοχεία έφτασε στα 63 ευρώ, ενώ για τα πεδινά διαμορφώθηκε στα 55 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v