Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Renaud-Basso (EBRD): Εντυπωσιακή η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Υψηλότερα τα επιτεύγματα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αναβαθμισμένη η δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Στο 2,9%-3,5% οι προσδοκίες για το ΑΕΠ της χώρας το 2023.

Renaud-Basso (EBRD): Εντυπωσιακή η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκτιμά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD), Odile Renaud-Basso, μιλώντας κατ' αποκλειστικότητα στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο.

Υπήρξε η εφαρμογή μιας τεράστιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας εκ μέρους της παρούσας κυβέρνησης, σημείωσε η κα. Renaud-Basso αναφερόμενη στην πρόοδο που επιτεύχθηκε σε ζητήματα ψηφιακής μετάβασης στην δημόσια διοίκηση, στην διακυβέρνηση δημοσίων εταιρειών, όπως η ΔΕΗ, κα.

«Η μεταρρυθμιστική διαδικασία υπήρξε πολύ σοβαρή, πολύ αξιόπιστη και η δυνατότητα της Ελλάδας να προσελκύει διεθνείς επενδυτές έχει αλλάξει εντελώς. Ιδιαίτερα συμβολική τούτου υπήρξε η εξαγορά της Viva Wallet από την J.P. Morgan», σημειώνει η πρόεδρος της EBRD.

Μολονότι αναθεωρημένες επί τα χείρω, εξαιτίας της τρέχουσας κρίσης, οι προβλέψεις της EBRD για την ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ εφέτος διαμορφώνονται στο 2,9% και στο 3,5% για το 2023. Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει η πρόεδρος της τράπεζας, κατά τις συναντήσεις της με την ελληνική κυβέρνηση κατέστη σαφές ότι ο στόχος της απολιγνιτοποίησης και της πράσινης μετάβασης της χώρας παραμένει αμετακίνητος, τόσο από πλευράς κεντρικής στόχευσης και στρατηγικών όσο και χρονοδιαγράμματος.

Εκτενής υπήρξε, τέλος, η αναφορά της κας Renaud-Basso στην υπόθεση της Ουκρανίας και στον ρόλο που διαδραματίζει η τράπεζα σήμερα για την διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας στην επιφάνεια όσο και του ρόλου που θα διαδραματίσει στη συνέχεια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και της οικονομίας της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v