TUI: Στο 80% των επιπέδων του 2019 οι κρατήσεις

Οι κρατήσεις της TUI Γερμανίας και της TUI Ολλανδίας σημειώνουν διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2019. Τα δύο trends που εξακολουθούν να έχουν δυναμική.

TUI: Στο 80% των επιπέδων του 2019 οι κρατήσεις

Ισχυρή ζήτηση για διακοπές στην Ευρώπη, παρά τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και τις συνέπειές του, καταγράφει η TUI, με τις κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι να φτάνουν στο 80% των επιπέδων πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μόνο τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός με έδρα το Ανόβερο προσέλκυσε πάνω από 1,3 εκατ. ταξιδιώτες, διευρύνοντας έτι περαιτέρω την πελατειακή του βάση, τη στιγμή που η καμπύλη των κρατήσεων εξακολουθεί να διαγράφει ανοδική τροχιά. Όπως επεσήμανε, δε, ο Φριτς Γιούσεν, διευθύνων σύμβουλος της TUI Group, κατά τη διάρκεια εσωτερικής ενημέρωσης, ο αριθμός των ταξιδιωτών που έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις με την TUI από τη χειμερινή περίοδο 2021-2022 μέχρι και την καλοκαιρινή σεζόν του 2022 υπερβαίνει πλέον κατά πολύ τα 8,9 εκατ. που είχαν γνωστοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου.

Οι κρατήσεις της TUI Γερμανίας και της TUI Ολλανδίας σημειώνουν διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2019, με τη βρετανική αγορά να κινείται ανοδικά σε ποσοστό 14% συγκριτικά με το 2019, μία πολύ καλή χρονιά για τις επιδόσεις του ομίλου.

Ο επικεφαλής της TUI εστίασε σε δύο τάσεις που διατηρούν τη δυναμική τους, αναφέροντας αφενός ότι οι πελάτες του ομίλου εξακολουθούν να δαπανούν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά για να απολαύσουν υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες και αφετέρου ότι το «παράθυρο» των κρατήσεων (σ.σ.: δηλαδή το διάστημα που μεσολαβεί από την κράτηση ενός ταξιδιού μέχρι την πραγματοποίησή του) παραμένει μικρό, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να κερδίζουν έδαφος. Καταγράφηκε, μάλιστα, αύξηση της μέσης τιμής των πακέτων κατά 14% τον χειμώνα, ενώ για το καλοκαίρι το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 20%.

Εντονη κινητικότητα καταγράφηκε και για το Πάσχα, μία περίοδο ενδεικτική της πορείας του καλοκαιριού τουλάχιστον για τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η TUI, με τον επικεφαλής του ομίλου να αναμένει ένα καλό τουριστικά καλοκαίρι και να στοχεύει σε επιδόσεις αντίστοιχες με εκείνες του 2019. Είναι ενδεικτικό ότι η πληρότητα στα αεροπλάνα της εταιρείας προσέγγισε το 95% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 91% στη Γερμανία, με 1,1 εκατ. ταξιδιώτες να επιλέγουν την TUI για τις διακοπές του Πάσχα.

Η συγκεκριμένη τάση συνεχίστηκε και την εβδομάδα μετά το Πάσχα, με τις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να σημειώνουν αύξηση κατά 107% σε σχέση με το 2019 και το αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία να διαμορφώνεται στο 117%.

Αυξημένες παρέμειναν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για όλο τον όμιλο, με τον ρυθμό ανόδου να υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 60% σε σχέση με το 2019. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Φριτς Γιούσεν, μεγάλη ζήτηση, σχεδόν δεκαπλάσια, διαπιστώνεται για εκδρομές και περιηγήσεις.

Η θέση της Ελλάδας

Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες το 2022 περιλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του TUI Holiday Atlas Summer -όπου καταγράφονται οι προτιμήσεις των πελατών του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Γηραιάς Ηπείρου-, με την Κρήτη να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών. Στόχος των επικεφαλής της TUI, άλλωστε, είναι να ταξιδέψουν με την εταιρεία φέτος στην Ελλάδα περίπου 3 εκατ. επισκέπτες, φτάνοντας τα επίπεδα του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v