Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτοξεύτηκε στα 577 δισ. ευρώ η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων

Αντίστροφη μέτρηση για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Κατά 94 δισ. ευρώ «αύξησε» η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών την αξία. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο λογαριασμός του φετινού ΕΝΦΙΑ θα είναι σημαντικά μειωμένος.

Εκτοξεύτηκε στα 577 δισ. ευρώ η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων

Στα 577 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκε η αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, με το άλμα σε σχέση με το 2021 να αγγίζει τα 94 δισ. ευρώ.

Παρ' όλα αυτά ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος φτάνει από ώρα σε ώρα -σε κάθε περίπτωση έως αύριο-, θα είναι φέτος δραστικά μειωμένος κατά 380 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος προχώρησε με συνέντευξή του (στον ΣΚΑΪ) σε μια πρώτη «ακτινογραφία».

Όπως δήλωσε ο υπουργός, ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώνει φέτος φόρο 2,3 δισ. ευρώ από 2,65 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τους μεγάλους κερδισμένους να είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 1,780 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ πέρυσι.

Οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν μικρότερο φόρο. Για το 13% των ιδιοκτητών ο ΕΝΦΙΑ είναι αμετάβλητος, ενώ για ένα ποσοστό της τάξης του 7-8% ο λογαριασμός θα είναι αυξημένος έως σημαντικά αυξημένος.

Σε σχέση με το 2018 τα έσοδα που βεβαιώνει ο ΕΝΦΙΑ είναι χαμηλότερα κατά 35%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v