Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Polygreen: Εγκαίνια για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Τήλο 

Mε το πρόγραμμα "Just Go Zero Tilos” η Τήλος γίνεται το πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων.

Polygreen: Εγκαίνια για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Τήλο

Το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων που αναπτύσσει στο νησί της Τήλου, "Just Go Zero Tilos", παρουσιάζει σήμερα η Polygreen παρουσία στελεχών της κυβέρνησης. 

Πρόκειται για επένδυση ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ που συμβάλει στον πράσινο μετασχηματισμό της Τήλου και δημιουργεί θέσεις εργασίας μόνιμου και εποχιακού προσωπικού. Το σύστημα διαχείρισης υιοθετεί 4 ή περισσότερα ρεύματα ανάλογα με το νοικοκυριό. Τα βασικά είναι οργανικά, ανακυκλώσιμα, χαρτιά κουζίνας/τουαλέτας, πάνες στην περίπτωση που η οικογένεια έχει μωρό και αποτσίγαρα. Για τα ξενοδοχεία τα ρεύματα είναι δύο ενώ υπάρχει ανεξάρτητη γραμμή επεξεργασίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί δεν υπάρχουν δημόσιοι κάδοι απορριμμάτων ενώ ο ΧΥΤΑ δεν χρησιμοποιείται πια και αναμένεται να μετατραπεί σε πάρκο. Όλα τα απορρίμματα συλλέγονται καθημερινά από ειδικά συνεργεία πόρτα - πόρτα, που προμηθεύουν τους κατοίκους (περίπου 500 μόνιμοι κάτοικοι ή 300 νοικοκυριά κι επιπλέον 60-70 επιχειρήσεις) με ειδικές σακούλες για κάθε υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v