Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΕ: Επαναφορά κατώτατου μισθού στη Συλλογική Σύμβαση

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη διαπραγμάτευση για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Συμφώνησαν να ζητήσουν την επαναφορά της ρύθμισης του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους.

ΓΣΕΕ: Επαναφορά κατώτατου μισθού στη Συλλογική Σύμβαση

Την επαναφορά του καθορισμού του ύψους του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της υπογραφής της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως ίσχυε πριν από τις μνημονιακές παρεμβάσεις, ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι.

Κατά την πρώτη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή της νέας Σύμβασης, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, όλες οι πλευρές συμφώνησαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση την επαναφορά της ρύθμισης του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αναφερόμενος στην πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού εκτίμησε ότι η απόφαση για στήριξη των εισοδημάτων των μισθωτών ελήφθη πολύ αργά.

Η αύξηση ήταν μικρή και εξανεμίζεται λόγω της κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού. Μέσα από τη νέα Συλλογική Σύμβαση, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, η πλευρά των εργαζομένων επιχειρεί να προσδιορίζεται ο κατώτατος μισθός από τους κοινωνικούς εταίρους.

Πρέπει να βρουν λύσεις που θα δίνουν ανάσες, ανακούφιση, στους χαμηλότερα αμοιβόμενους μισθωτούς.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε τέλος, πως η κυβέρνηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια επαναφοράς του καθεστώτος των Συλλογικών Συμβάσεων σε ρύθμιση και όχι σε αυτή τη ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Από την εργοδοτική πλευρά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθας δήλωσε:

"Να αποφασίσει η κυβέρνηση την επαναφορά της ρύθμισης για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αλλιώς να ρυθμίζουμε και εμείς τις αμοιβές στο δημόσιο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v