Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή

Το σχέδιο εγκρίθηκε νωρίτερα επί της αρχής στο πλαίσιο της Διυπουργικής Επιτροπής στην οποία και παρουσιάστηκε.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Λίγο νωρίτερα ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του σχεδίου στη Διυπουργική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, και οι υπουργοί Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης. Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσε και ο Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX, η οποία «τρέχει» τις σχετικές διαδικασίες για την εξυγίανση των Ναυπηγείων.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε σήμερα επί της αρχής από τη Διυπουργική και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γνωστοποιηθεί η ημερομηνία ψήφισής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Νίκος Παπανικολάου, ενημέρωσε τους εργαζομένους για την πορεία της εξυγίανσης.

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει: «Σήμερα όπως ήταν αναμενόμενο και είχαμε ανακοινώσει και εχθές, ολοκληρώθηκαν λες οι σχετικές εργασίες μέσω ευρείας διυπουργικής επιτροπής.

Παρών ήταν παρά τώ Πρωθυπουργώ ο κ.κ. Γεραπετρίτης καθώς και ο κ.κ. Σκέρτσος, υπουργοί Επικρατείας και ο υπουργός Ανάπτυξης και θεματοφύλακας της επένδυσης κ.κ. Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ κ.κ. Ξενοκώστας, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται με την εξυγίανση του Ναυπηγείου Ελευσίνος.

Ο υπουργός μάς ενημέρωσε στην συνάντηση που είχαμε πως ο νόμος εγκρίθηκε επί τής αρχής και είναι πλέον στα χέρια της νομοθετικής διαδικασίας όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούμε για την ακριβή ημερομηνία που θα ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων, η νομοθεσία για την εξυγίανση των Ναυπηγείων μας.

Προχωράμε με βάση πλάνο ισχυρό, με βάση την αλήθεια και με γνώμονα την προάσπιση της συμφωνίας μας με την ΟΝΕΧ που όλοι συμφωνήσαμε, την επαναλειτουργία του ναυπηγείου μας και το οριστικό κλείδωμα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των δυνάμεων αδράνειας που διέλυσαν τα ναυπηγεία μας, εξαθλίωσαν του εργαζόμενους για ίδια οφέλη και σκοπούς. Δεν ξεχνούμε ποτέ αλλά βαδίζουμε μόνο μπροστά. Τέλος με το χθες!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την άλλη εβδομάδα τα επόμενα ευχάριστα και άλλη μια κατάκτηση μας ολοκληρώνεται.

Η ψήφιση του νόμου της ONEX Elefsis Shipyards, είναι γεγονός».

Τι προβλέπει το σχέδιο

Το σχέδιο που πήρε σήμερα το «πράσινο φως» από τη Διυπουργική προβλέπει τον διαχωρισμό των Ναυπηγείων σε δύο διαφορετικές εταιρείες (νομικές οντότητες), εκ των οποίων η μία θα αναλάβει το αμυντικό κομμάτι και η δεύτερη το εμπορικό. Η ιταλική Fincantieri θα συμμετέχει στο αμυντικό κομμάτι και η DFC στο εμπορικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v