Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα resorts στρέφει το επενδυτικό της ενδιαφέρον η Brown

Η εταιρεία θα εγκαινιάσει τα δύο πρώτα τουριστικά θέρετρά της σε Αγίους Θεοδώρους και Χαλκίδα τον Ιούνιο και έπεται ένα ακόμη στην Ερέτρια τον Ιούλιο. Ταυτόχρονα, επενδύει σταθερά στα ξενοδοχεία πόλης.

Στα resorts στρέφει το επενδυτικό της ενδιαφέρον η Brown

Το ντεμπούτο της στα resorts θα κάνει τον Ιούνιο η ισραηλινή Brown Hotels Collection, με τη λειτουργία του Isla Brown Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους και του Brown Beach Chalkida στην πόλη της Εύβοιας.

Η εταιρεία, που έχει ήδη αφήσει το στίγμα της στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας με τη λειτουργία πέντε μονάδων διαφορετικής φυσιογνωμίας στο κέντρο της πόλης, στρέφει το επενδυτικό της ενδιαφέρον και στην ανάπτυξη resorts που βρίσκονται είτε σε μικρή απόσταση από την ελληνική πρωτεύουσα, είτε σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Isla Brown Corinthia, το πρώτο resort της αλυσίδας, στον δήμο Λουτρακίου. Πρόκειται για ένα project στο οποίο έχουν επενδυθεί περί τα 30 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο resort, το οποίο έπειτα από ριζική ανακαίνιση θα έχει δυναμικότητα 166 πολυτελών δωματίων, βρίσκεται στη θέση του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν, που παρέμενε κλειστό για περισσότερα από 20 χρόνια.

Τη σκυτάλη έπειτα από λίγες ημέρες θα πάρει το Brown Beach Chalkida, το οποίο επίσης θα υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες μέσα στον Ιούνιο. Αντίστοιχα, το Brown Beach Eretria (πρώην Grand Bleu Beach Resort), σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανοίξει τις πόρτες του τον Ιούλιο, αποδεικνύοντας ότι οι δύο ιδρυτές της αλυσίδας, ο Λέον Αβιγκάδ και ο Νιτζάν Πέρι, επιλέγουν να αποκτήσουν παρουσία ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι τόσο γνωστές στους ξένους ταξιδιώτες, ωστόσο πληρούν τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν και να προσελκύσουν το δικό τους κοινό μακροπρόθεσμα, αφενός χάρη στην εγγύτητά τους με την Αθήνα και αφετέρου χάρη στον «παρθένο» τουριστικά χαρακτήρα τους.

Για την άνοιξη του 2023 έχει προγραμματιστεί το ντεμπούτο ενός ακόμη resort της Brown, αυτή τη φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά. Το Brown Beach Chania Resort θα είναι το πρώτο θέρετρο της εταιρείας εκτός της ηπειρωτικής χώρας. Το εν λόγω resort είναι ουσιαστικά το ξενοδοχείο Mr & Mrs White, στον Σταυρό Ακρωτηρίου Χανίων, το οποίο εντάχθηκε στην «ομπρέλα» της Brown μέσα στο 2021. Στα σκαριά βρίσκεται ένα ακόμη resort της Brown στην Κέρκυρα.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία επενδύει σταθερά στα ξενοδοχεία πόλης, με στόχο την αναβίωση περιοχών που έχασαν την αίγλη τους στο πέρασμα των ετών, καλύπτοντας τις απαιτήσεις των επισκεπτών και τις ανάγκες των κατοίκων των περιοχών όπου επενδύουν. Στην κατεύθυνση αυτή και με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική πρωτεύουσα, και δη σε μία «δύσκολη» και υποβαθμισμένη περιοχή όπως εκείνη πέριξ της Ομόνοιας, το φθινόπωρο η Brown θα εγκαινιάσει το Brown Spices στην οδό Ευριπίδου και λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το Domino House στη Θεμιστοκλέους και το House Sans Rival στη Λιοσίων.

Ηδη η εταιρεία λειτουργεί τα ξενοδοχεία Brown Acropol, Lighthouse Athens, Kubic House και DAVE Red Villa στην Ομόνοια, και το Brown Ermou Athens στο Σύνταγμα. Το επενδυτικό πλάνο των ιδρυτών της ξενοδοχειακής αλυσίδας προβλέπει τη λειτουργία 17 μονάδων με brands της εταιρείας στην ελληνική πρωτεύουσα μέχρι το 2023.

Στο στόχαστρο της εταιρείας βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, μέσα στο 2023 θα λειτουργήσουν τα δύο μέχρι στιγμής ξενοδοχεία που έχει η αλυσίδα κάτω από την ομπρέλα της στη βορειοελλαδίτικη πόλη. Εκεί η Brown αναπτύσσει δύο projects, ένα στο ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη», που θα διαθέτει 77 δωμάτια και ένα στην παλιά διατηρητέα καπναποθήκη, η οποία θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Συνολικά, το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη τριετία περιλαμβάνει συνολικά 42 ξενοδοχεία και resorts, τα οποία βρίσκονται ήδη στο στάδιο της κατασκευής και της ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v