Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρισμός: Η TUI βλέπει εκρηκτικό καλοκαίρι στην Ελλάδα, τι ετοιμάζει για το 2023

Σε αύξηση του προγράμματός του στη χώρα μας κατά 10%-13% για την επόμενη χρονιά προχωρά ήδη ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός. Εκτιμήσεις ότι ήδη από φέτος θα φτάσει η Ελλάδα στα μεγέθη του 2019.

Τουρισμός: Η TUI βλέπει εκρηκτικό καλοκαίρι στην Ελλάδα, τι ετοιμάζει για το 2023

Την ισχυρή δυναμική της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού αναμένεται να αξιοποιήσει η TUI και το 2023, σχεδιάζοντας να αυξήσει το πρόγραμμά της σε ποσοστό 10%-13%.

«Στο τέλος του καλοκαιριού, ως Ελλάδα θα έχουμε φτάσει σχεδόν τα νούμερα του 2019», τόνισε ο Ιωάννης Κουλουμπής, Head of Purschasing Greece & Cyprus του TUI Group, δίνοντας το στίγμα για το 2023. «Οσον αφορά το 2023, ως TUI Group ο προγραμματισμός μας σε παγκόσμια κλίμακα είναι να φτάσουμε τα νούμερα του 2019, αλλά ειδικά για την Ελλάδα έχουμε προγραμματίσει μια αύξηση της τάξης του 10%-13%», είπε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού οργανισμού με έδρα το Ανόβερο επεσήμανε πως παρά το γεγονός ότι οι ενδείξεις μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, προμηνύοντας την επάνοδο του τουρισμού και των ταξιδιών στην κανονικότητα και στα προ πανδημίας μεγέθη, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέτρεψε το σκηνικό, οδηγώντας σε «πάγωμα» των κρατήσεων για περίπου ένα μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Πολωνία, μία αγορά με μεγάλη δυναμική για την Ελλάδα, δεν καταγράφηκε σχεδόν καμία κράτηση για περίπου ένα μήνα.

Όπως τόνισε, πάντως, ο Ιωάννης Κουλουμπής, ένα σημαντικό μέρος των κρατήσεων του 2022 στην αρχή της περιόδου των προκρατήσεων αφορούσε κρατήσεις του 2021 και του 2020 που είχαν μεταφερθεί λόγω πανδημίας. «Μαζί με τα νέα νούμερα που είχαμε στην αρχή του χρόνου, που είναι μια σημαντική περίοδος για τις κρατήσεις του καλοκαιριού, τα νέα ήταν από πολύ καλά έως εξαιρετικά», είπε ο Head of Purschasing Greece & Cyprus του TUI Group, επισημαίνοντας πως πλέον έχει επανέλθει ο ρυθμός των κρατήσεων. «Η επιθυμία του κόσμου να ταξιδέψει μετά από δύο χρόνια πανδημίας ξεπερνάει πολλά από τα προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό της δυναμικής της Ελλάδας είναι το γεγονός ότι η χώρα μας, μαζί με την Ισπανία, αναδείχθηκε ως ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες το 2022, βάσει του TUI Holiday Atlas Summer, όπου καταγράφονται οι προτιμήσεις των πελατών του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η Κρήτη βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των πελατών της TUI, με τη Μαγιόρκα να ακολουθεί και τα Κανάρια Νησιά, τη Ρόδο και την Αττάλεια να συμπληρώνουν το top 5 των δημοφιλέστερων προορισμών.

Ιδιαίτερη προτίμηση για την Ελλάδα επιδεικνύουν το φετινό καλοκαίρι οι ταξιδιώτες από τις Σκανδιναβικές χώρας και οι Γάλλοι, ενώ, εκτός από την Κρήτη, μεγάλη ζήτηση καταγράφεται για τη Ρόδο και την Κω και στο κάδρο μπήκε φέτος δυναμικά και η Σάμος.

Υπενθυμίζεται ότι η TUI στοχεύει να μεταφέρει στην Ελλάδα περίπου 3 εκατ. πελάτες το 2022, με τον αντίστοιχο αριθμό να ανέρχεται σε 1,5 εκατ. το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v