Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο οικιστικό project 300 εκατ. ευρώ από Αλέξανδρο Αγγελόπουλο

Τι προβλέπει η νέα επένδυση του διευθύνοντος συμβούλου της Aldemar. Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία με τον όμιλο Μήτση για την πώληση δύο ξενοδοχείων στην Κρήτη.

Νέο οικιστικό project 300 εκατ. ευρώ από Αλέξανδρο Αγγελόπουλο

Στην ανάπτυξη ενός οικιστικού project στον Πύργο Ηλείας στρέφεται ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Aldemar Resorts, μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των δύο ξενοδοχείων του ομίλου Aldemar στον όμιλο Μήτση. Η επένδυση, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, είναι προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε μία έκταση 262 στρεμμάτων, εκ των οποίων δομήσιμα είναι οι 100.000 τ.μ.

Αυτή την περίοδο, μάλιστα, ο Αλ. Αγγελόπουλος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με Ολλανδούς επενδυτές στην κατεύθυνση ανάπτυξης συνεργειών, σε επίπεδο τόσο χρηματοδότησης όσο και τεχνογνωσίας, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project.

«Είμαστε σε συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν το “firepower” να στηρίξουν το project. Πρέπει να βρίσκεις έξυπνα σχήματα, το μεγαλύτερο λάθος είναι να επενδύει κανείς μόνος του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Αγγελόπουλος, στο περιθώριο του 1ου ισραηλινο-ελληνικού συνεδρίου που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα του Ισραήλ Calcalist σε συνεργασία με τον όμιλο Brown Hotels.

Στόχος του CEO της Aldemar είναι η προσέλκυση Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων, με το φορολογικό καθεστώς που ισχύει για όσους ξένους επιθυμούν να ζήσουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα να λειτουργεί ευνοϊκά σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του. «Οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Τούρκοι κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, εμείς δεν το κάνουμε οργανωμένα όπως θα μπορούσαμε, αλλά διαθέτουμε το πλαίσιο για να το υποστηρίξουμε. Είμαστε έτοιμοι για ένα νέο μοντέλο τουρισμού», επεσήμανε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Ο αριθμός και το μέγεθος των κατοικιών που θα αναπτυχθούν δεν έχουν ακόμη καθοριστεί και θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση των επενδυτών, με τα 72 τ.μ., ωστόσο, να αποτελούν το ιδανικό μέγεθος κατοικιών που επιλέγουν να αγοράσουν οι Ευρωπαίοι συνταξιούχοι. Κάθε κατοικία θα συνοδεύεται από κήπο και θα αναπτυχθεί με γνώμονα την αειφορία, καθώς, βάσει σχεδιασμού, θα εγκατασταθούν, μεταξύ άλλων, ηλιακοί συλλέκτες, ενώ, κατά τις πληροφορίες, οι τιμές πώλησης των κατοικιών θα διαμορφωθούν γύρω στις 4.000 ευρώ/τ.μ.

Στο πλαίσιο του ισραηλινο-ελληνικού συνεδρίου, ο Αλ. Αγγελόπουλος μίλησε για την αλλαγή της συμπεριφοράς των ταξιδιωτών, οι οποίοι δαπανούν πλέον χρήματα στις διακοπές τους με περισσότερη φειδώ. Μάλιστα, τόνισε ότι οι τουρίστες δεν εστιάζουν στην κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων βάσει αστεριών, αλλά δίνουν έμφαση στο εάν οι υπηρεσίες που παρέχονται ανταποκρίνονται στη ζητούμενη τιμή δωματίου.

«Εάν η κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων εκλείψει και όλα εξαρτώνται από τις κριτικές των πελατών, τότε οι ξενοδόχοι θα πρέπει να προσαρμοστούν και να προσφέρουν υπηρεσίες ανάλογες της ζητούμενης τιμής», είπε χαρακτηριστικά.

Το deal με τον όμιλο Μήτση

Η διαδικασία πώλησης των δύο ξενοδοχείων της Aldemar στην Κρήτη ξεκίνησε στις αρχές του έτους με την Brown Hotels, την Cerberus και τον όμιλο Μήτση να βρίσκονται ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους αγοραστές. «Κάναμε ένα εξαιρετικό deal. Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον όμιλο Μήτση με ένα πολύ καλό τίμημα και για τους δύο. Ηταν καλό το timing. Οι τιμές των ακινήτων είναι υψηλότερες απ’ ό,τι ήταν το 1999», σχολίασε σχετικά ο Αλ. Αγγελόπουλος.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην επιλογή του ομίλου Μήτση για τη μεταβίβαση των δύο ξενοδοχείων, ο CEO της Aldemar τόνισε: «Θέλαμε να υπάρχει η αίσθηση της συνέχειας, γιατί θεωρώ ότι οι ξένοι επενδυτές έρχονται για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά φεύγουν. Εμείς διαλέξαμε έναν άνθρωπο που είχε τη δύναμη και την όρεξη να κάνει το κάτι παραπάνω».

Το deal προβλέπει τη μεταβίβαση των ξενοδοχείων Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village, που βρίσκονται στη Χερσόνησο της Κρήτης, στον όμιλο Μήτση, ο οποίος ενισχύει σημαντικά την παρουσία του σε έναν από τους τουριστικούς προορισμούς πρώτης γραμμής της Ελλάδας.

Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Aldemar περιλαμβάνονται το Olympian Village στη Σκαφιδιά, το Knossos Royal στη Χερσόνησο και το Cretan Village στον Αγιο Νικόλαο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v