Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώνεται «φουσκωμένο» fuel pass για ένα τρίμηνο

Εβδομάδα ανακοινώσεων για το fuel pass που θα ισχύσει το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου. Δεν αποκλείει η κυβέρνηση τη διάθεση νέας «επιταγής ακρίβειας», αν εντοπιστεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

Ανακοινώνεται «φουσκωμένο» fuel pass για ένα τρίμηνο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις του νέου πακέτου στήριξης απέναντι στο ενεργειακό κόστος. Όπως έχει ήδη κάνει γνωστό η κυβέρνηση, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι νέες παρεμβάσεις που εστιάζουν αρχικά στην επέκταση του fuel pass για το επόμενο τρίμηνο (Ιούλιος - Σεπτέμβριος), προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι πολίτες τις αυξήσεις-φωτιά στα πρατήρια καυσίμων.

Δεδομένης ωστόσο της σφοδρότητας του κύματος ακρίβειας, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν πρόσθετες παρεμβάσεις, στον βαθμό που βρεθεί το δημοσιονομικό περιθώριο, ακόμα και μια νέα «επιταγή ακρίβειας» για τα ευάλωτα νοικοκυριά, κάτι που δεν απέκλεισε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως δήλωσε (ΣΚΑΪ), «θα αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες στο πεδίο των καυσίμων, με βάση τα δημοσιονομικά μας περιθώρια. Η πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μια επέκταση για άλλους τρεις μήνες. Θα συζητήσουμε τη διεύρυνση των κριτηρίων και την ενίσχυση αυτών ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα βενζίνης θα είναι υψηλότερο από τα 30 έως 50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος του Fuel Pass, χωρίς να αποκλείεται να ξεπεράσει τα 60 ευρώ. Υψηλότερο θα είναι στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου οι τιμές είναι στα ύψη.

Παράλληλα, θα αυξηθούν και οι δικαιούχοι καθώς αναμένεται το εισοδηματικό κριτήριο να ανέβει στις 45.000 ευρώ αντί 30.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ντίζελ κίνησης, η επιδότηση θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο, με αύξηση του ποσού πάνω από τα 12 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα.

Τέλος, στο τραπέζι βρίσκεται και η αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές, με στόχο τη συγκράτηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v