Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνδρομητική τηλεόραση: Αίτημα να μείνει στον «πάγο» το τέλος 10% και το 2ο εξάμηνο

Να δοθεί παράταση στην άρση της επιβολής τέλους 10% στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης ζητούν οι εταιρείες, χαρακτηρίζοντας το μέτρο άδικο για τους συνδρομητές αλλά και για τις ελληνικές εταιρείες καθώς οι ξένες πλατφόρμες δεν υποχρεούνται σε ανάλογο τέλος.

Συνδρομητική τηλεόραση: Αίτημα να μείνει στον «πάγο» το τέλος 10% και το 2ο εξάμηνο

Σε συνεχή διάλογο βρίσκονται οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης με το υπουργείο Οικονομικών για το τέλος 10% στις υπηρεσίες της συνδρομητικής τηλεόρασης, η άρση του οποίου λήγει στο τέλος του μήνα.

Το υπουργείο Οικονομικών μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβει την τελική απόφαση, ωστόσο οι εταιρείες κινητής ήδη έχουν ξεκινήσει διάλογο από τις αρχές του μήνα ενώ η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) με επιστολή της ζητά την παράταση της άρσης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023.

Μάλιστα στην επιστολή αναφέρεται ότι εκτός από το γεγονός ότι τα νοικοκυριά είναι σημαντικά επιβαρυμένα από τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις σε πολλά αγαθά και η επιβολή του τέλους θα τα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, αποτελεί και άδικη αντιμετώπιση των ελληνικών εταιρειών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Και αυτό γιατί η επιβολή του τέλους του 10% στην Ελλάδα δεν επιβάλλεται στις εταιρείες που έχουν έδρα εκτός της χώρας, με αποτέλεσμα τη διακριτική μεταχείριση που υφίστανται οι εγχώριες επιχειρήσεις συνδρομητικής τηλεόρασης. «Κατά αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα άνισο περιβάλλον, όπου παραβιάζονται οι βασικές αρχές ανταγωνισμού, με το βάρος του τέλους να επιβάλλεται μόνο στις ελληνικές επιχειρήσεις», αναφέρει η επιστολή της ΕΕΚΤ προς τον υπουργό Οικονομικών.

Επίσης, οι εγχώριες επιχειρήσεις συνδρομητικής τηλεόρασης καλούνται να αποδώσουν το «τέλος» συνδρομητικής τηλεόρασης στο ελληνικό Δημόσιο, ανεξάρτητα από την είσπραξη ή μη του μηνιαίου λογαριασμού από τον συνδρομητή.

Μέσα στην εβδομάδα, θα υπάρχει νέα επικοινωνία μεταξύ ΕΕΚΤ και υπουργείου Οικονομικών πριν την οριστική απόφαση, καθώς απομένουν λιγότερο από 10 ημέρες που λήγει η παράταση που έχει δοθεί στην άρση του μέτρου το οποίο επιβλήθηκε ως μνημονιακή υποχρέωση το καλοκαίρι του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του τέλους ανεστάλη το φθινόπωρο του 2020, ως μέτρο ανακούφισης από την πανδημία, εποχή που λόγω των περιοριστικών μέτρων υπήρξε σημαντική αύξηση στους οικιακούς χρήστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v