Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fuel Pass 2: Προϋποθέσεις, ποσά και δικαιούχοι

Ισχυρό κίνητρο για να επιλέξουν οι καταναλωτές την ψηφιακή χρεωστική κάρτα. Τέλη Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα με τα ποσά να αναμένεται να διατεθούν αρχές Αυγούστου. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Fuel Pass 2: Προϋποθέσεις, ποσά και δικαιούχοι

Τις αρχές Αυγούστου θα πρέπει να περιμένουν οι δικαιούχοι για να λάβουν το επίδομα βενζίνης για το επόμενο τρίμηνο καθώς η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουλίου. Παράλληλα θα πρέπει να βελτιώσουν τις… ψηφιακές τους δεξιότητες που προκειμένου να εισπράξουν το σύνολο της επιδότησης καθώς η επιλογής της κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό ψαλιδίζει έως 15 ευρώ το επίδομα:

Δικαιούχοι. Η επιδότηση του Fuel Pass καλύπτει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο δίνεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα με πληρωμένες ασφάλειες και τέλη κυκλοφορίας.. Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα). Έτσι για το ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί τα 36.000 ευρώ και ζευγάρι με 4 παιδιά τα 45.000 ευρώ.

Πλατφόρμα: Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr που θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα.

Η επιδότηση: Για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ, έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς. Έτσι τα ποσά είναι:

  • 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακή κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό (έναντι 40 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 45 ευρώ που ίσχυε με κάρτα).
  • 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκίνητου με κύρια κατοικία σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό (έναντι 50 ευρώ που ίσχυε χωρίς κάρτα και 55 ευρώ με κάρτα).
  • 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας και κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό (έναντι 30 ευρώ και 35 ευρώ με κάρτα)
  • 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας με κύρια κατοικία στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό (έναντι 35 ευρώ και 40 ευρώ)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v