Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσλαμβάνει συμβούλους για καλύτερη λειτουργία της αγοράς παιγνίων η ΕΕΕΠ

Οι εταιρείες MAZARS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και PRIORITY QUALITY CONSULTANTS S.A επιλέχθηκαν από την ΕΕΕΠ προκειμένου να βοηθήσουν το έργο της Επιτροπής για έλεγχο και εποπτεία της αγοράς παιγνίων αλλά και της ίδιας της Αρχής.

Προσλαμβάνει συμβούλους για καλύτερη λειτουργία της αγοράς παιγνίων η ΕΕΕΠ

Σε σημαντικές αποφάσεις για τον έλεγχο της αγοράς παιγνίων, τόσο επίγειων όσο και διαδικτυακών, με στόχο την πάταξη του παράνομου τζόγου αλλά και την καλύτερη εποπτεία των νόμιμων παρόχων προχώρησε η διοίκηση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Κατ' αρχάς η Επιτροπή ανέθεσε στην εταιρεία «PRIORITY QUALITY CONSULTANTS S.A.» την παροχή υπηρεσιών ποιοτικού ελέγχου δεδομένων δραστηριότητας παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων,

- εξαγωγής δεδομένων από πλατφόρμες αναφορών,
- σχεδιασμού και υλοποίησης αναφορών και μηχανισμών επαλήθευσης δεδομένων,
- τεχνικής υποστήριξης χρηστών και λοιπών σχετικών υπηρεσιών διαχείρισης δεδομένων, για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Τεχνολογικών Υποδομών.

Η σύμβαση υπεγράφη αντί συνολικού τιμήματος 37.076,00 ευρώ με Φ.Π.Α. και η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε τέσσερις (4).

Καθώς ο διαγωνισμός για την on line διασύνδεση διαδικτυακών καζίνο και ΕΕΕΠ έχει μετατεθεί για το τέλος του χρόνου, μετά και από αίτημα των νόμιμων αδειοδοτημένων παρόχων, η επιτροπή λαμβάνει κάθε μήνα γραπτές αναφορές για την καθημερινή τους δραστηριότητα.

Οι αναφορές έρχονται στα χέρια της διοίκησης και πρέπει να ελεγχθούν προκειμένου να μην υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις. Ωστόσο η στελέχωση της Επιτροπής δεν έχει ολοκληρωθεί, οπότε τον έλεγχο θα αναλάβει ο ιδιώτης σύμβουλος.

Σύμβουλος για καταγραφή της αγοράς

Ο δεύτερος σύμβουλος που επελέγη για την καταγραφή των οικονομικών επιπτώσεων από τις αποφάσεις που λαμβάνει η Αρχή και θα προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο της αγοράς με μελέτες αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου είναι η «MAZARS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ».

Στόχος της Επιτροπής είναι να μη δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά από τις αποφάσεις της και παράλληλα να γίνει για πρώτη φορά καταγραφή της αγοράς των παιγνίων, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πλήρως λόγω τόσο της πανδημίας όσο και της προτίμησης του κοινού στον διαδικτυακό τζόγο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρώτη απόφαση, ανατίθεται στην εταιρεία «MAZARS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ» η παροχή υπηρεσιών που αφορούν:

- Στην ανάλυση των οικονομικών επιπτώσεων επί θεμάτων που σχετίζονται με κανονιστικές διατάξεις που εισηγείται ή εκδίδει η Ε.Ε.Ε.Π.,

- την αξιολόγηση δεδομένων και την παρακολούθηση υλοποίησης εσωτερικών αναφορών (Reporting) του Γραφείου Προέδρου.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 12.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., σύμφωνα με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 11897/07.07.2022 προσφορά της.

Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

Με τη δεύτερη απόφαση στην ίδια εταιρεία ανατέθηκε:

- Η παροχή υπηρεσιών που αφορούν τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και τον προγραμματισμό ενεργειών σχετικά με δράσεις και πρωτοβουλίες (διαχείριση μηνιαίου δελτίου τύπου) της Αναθέτουσας Αρχής, καθώς και

- υπηρεσιών συνδρομής στην Αναθέτουσα Αρχή για την πραγματοποίηση ερευνών σχετικά με το υπεύθυνο παιχνίδι,

- την καταγραφή, ανάλυση και συγκριτική μελέτη των στοιχείων,

- τον εντοπισμό διοργάνωσης ή και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και

- ενεργειών για την αντιμετώπισή τους.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 26.500 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., σύμφωνα με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 11900/07.07.2022 προσφορά της.

Η διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v