Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φτωχοί αποκλείονται από κοινωνικές παροχές λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών

Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ή της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων αποκλείονται από την καταβολή τους, λόγω αύξησης της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου τους. Καμπανάκι αλληλεγγύης από την οργάνωση SolidarityNow.

Φτωχοί αποκλείονται από κοινωνικές παροχές λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στους πιο ευπαθείς κρούει η μη κυβερνητική οργάνωση SolidarityNow.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow διαπιστώνει ότι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΚΕΑ) αποκλείονται από την καταβολή του, λόγω αύξησης της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου τους.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι το ΚΕΑ αποτελεί μοναδική πηγή εισοδήματος για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες αλλά και αλλοδαπούς που διαβιούν στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχειας, και ο αποκλεισμός τους δεν δικαιολογείται από την πραγματική οικονομική τους κατάσταση.

Τέλος, σημειώνει ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων δεν επηρεάζει μόνο το ΚΕΑ, αλλά και τον προσδιορισμό των δικαιούχων και άλλων κοινωνικών παροχών, όπως η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v