Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις διεκδικητές για τα 72 ξενοδοχεία της Intrum

Ποιοι κατέθεσαν τις δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση των ξενοδοχείων με δανειακά ανοίγματα €250 εκατ. Ο προτιμητέος επενδυτής θα προχωρήσει μετά την απόκτηση του project Tethys σε ανάπτυξη και αναμόρφωση των μονάδων.

Τέσσερις διεκδικητές για τα 72 ξενοδοχεία της Intrum

Ένα βήμα πριν την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή για το project Tethys βρίσκεται η Intrum Hellas και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι για την απόκτηση των 72 ξενοδοχείων του πακέτου κατατέθηκαν τέσσερις δεσμευτικές προσφορές. Συγκεκριμένα, από την κοινοπραξία του fund SMER του Νίκου Καραμούζη, εταιρείας του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και του ισραηλινού ομίλου Brown.
Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν επίσης οι: Deutsche Bank, Bain και το fund Apollo.

Δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά το κυπριακό fund Vel Invest του επιχειρηματία Κώστα Βελάνη, το οποίο έφθασε μέχρι το στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών.

Το πακέτο Tethys αποτελείται από 72 ξενοδοχεία που αποτελούν ενέχυρα 69 εταιρειών του κλάδου με δανειακά ανοίγματα στην περιοχή των 250 εκατ ευρώ. Τα ξενοδοχεία είναι 5στερα και 4στερα και βρίσκονται σε Μύκονο, Κρήτη, Κουφονήσι, Κω, Νάξο, Χαλκιδική, αλλά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Οι συνολικές κλίνες φθάνουν τις 4.000.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για το πρώτο πακέτο πώλησης ξενοδοχείων που βγήκε στην ελληνική αγορά και σύμφωνα με πηγές η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από ισχυρούς ομίλους του κλάδου αποδεικνύει τις υψηλές υπεραξίες που υπόσχονται οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες δεδομένης της ιδιαίτερης αυξητικής πορείας του ελληνικού τουρισμού.

Ο προτιμητέος επενδυτής θα προχωρήσει μετά την απόκτηση του project Tethys σε ανάπτυξη και αναμόρφωση των ξενοδοχειακών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v