Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Στη ΔΕΘ τα νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

Τα έσοδα από τον τουρισμό δίνουν τη δυνατότητα να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Θα ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ». Τι είπε για τις νέες καταγελίες της Αγκυρας.

Οικονόμου: Στη ΔΕΘ τα νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

«Έχουμε αποδείξει ότι όσο διαρκεί η κρίση, αξιοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε, οτιδήποτε πετυχαίνουμε με ανάπτυξη, το επιστρέφουμε στους πολίτες». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως είπε, «αφού μετρήσουμε σωστά, θα ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και ο πρωθυπουργός, με σαφήνεια, θα ανακοινώσει πολύ συγκεκριμένα ποια θα είναι τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η κοινωνία. Έχουμε αποδείξει ότι πολύ στοχευμένα, με σώφρονες κινήσεις και εφεδρείες, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη χώρα, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες κρίσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη και η ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίηση της Κυβέρνησης από την πορεία του τουρισμού. «Τα έσοδα από αυτόν δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να βοηθήσει περισσότερο την κοινωνία και να έχει τις εφεδρείες για το χειμώνα», σημείωσε. Έκανε γνωστό ότι οι αφίξεις από το εξωτερικό ανήλθαν τον Ιούνιο σε 3.481.000, ενώ καθημερινά επισκέπτονται την Ακρόπολη πάνω από 15.000 τουρίστες.

Σχετικά με την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για τη μειονότητα της Θράκης και τις καταγγελίες σε βάρος της Ελλάδας για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τους Μουφτήδες στην οποία «έχουν ληφθεί υπόψιν οι συνταγματικές επιταγές και όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας».

Για την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας με αφορμή την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «ο πλανήτης δεν χρειάζεται άλλες εντάσεις, υπάρχουν αρκετές που έχουν τις συνέπειές τους στη ζωή των λαών. Η χώρα μας είναι αταλάντευτα προσηλωμένη στο ότι οι διαφορές πρέπει να λύνονται με ειρηνικό τρόπο. Είμαστε πλήρως ταυτισμένοι με θέσεις Ε.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v