Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Πορτογαλία στέλνει η Ελλάδα

Στόχος η στήριξη του έργου κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών. Μόνο φέτος το καλοκαίρι, η χώρα μας έχει παράσχει έξι φορές βοήθεια για το σκοπό αυτό σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Πορτογαλία στέλνει η Ελλάδα

Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 έχει αποστείλει η χώρα μας στην Πορτογαλία, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των πορτογαλικών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, καθώς η χώρα πλήττεται από δασικές πυρκαγιές και αναμένει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη, τα οποία έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι μόνο φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα, στηρίζοντας συστηματικά και με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, έχει παράσχει έξι φορές συνδρομή σε χώρες της Ευρώπης για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Συγκεκριμένα τρεις φορές στην Αλβανία, δύο φορές στη Γαλλία και τώρα, στην Πορτογαλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v