Πρόταση στο υπ. Ανάπτυξης για εκπαίδευση 3.000 ανέργων στο επάγγελμα του οδηγού

Kρίνεται αναγκαίο για την ανάπτυξη της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που περιέχει την πρόταση από την Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics και την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος. Οι ελλείψεις.

Πρόταση στο υπ. Ανάπτυξης για εκπαίδευση 3.000 ανέργων στο επάγγελμα του οδηγού

Το 40% θα αγγίξει το 2022 η έλλειψη οδηγών φορτηγών, σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Μεταφορέων IRU.

Με βάση αυτή την εκτίμηση η Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος κατέθεσαν πρόταση έργου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στις Χερσαίες Οδικές Μεταφορές».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η προσπάθεια αυτή έχει ως σκοπό την εκπαίδευση 3.000 ανέργων σε νέους οδηγούς στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο κρίνεται αναγκαίο για την ανάπτυξη της εγχώριας Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής πληροφόρησης, προσανατολισμού, συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και μαθητείας για την απασχόληση τους ως οδηγών στις χερσαίες οδικές μεταφορές, από όλες τις περιφέρειες, ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, βασικές και ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες.

Οι σύνδεσμοι δηλώνουν ότι προσδοκούν να ενσωματώσουν μεγάλο μέρος ανέργων, αναδεικνύοντας το επάγγελμα του οδηγού και να αυξήσουν την ενσωμάτωση των γυναικών σε αυτό, δημιουργώντας ένα νέο προφίλ με δεξιότητές στο σύγχρονο τεχνολογικό «πρόσωπο» των νέων φορτηγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v