Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να μείνει ακυβέρνητη

«Στόχος μας είναι η ισχυρή κυβέρνηση, με ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη, που θα εδραιωθεί στις εκλογές της δεύτερης κάλπης, αφού ξεπεράσουμε τον σκόπελο της απλής αναλογικής», δηλώνει.

Οικονόμου: Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να μείνει ακυβέρνητη

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, «η ΝΔ θα απευθυνθεί στην κοινωνία, αναζητώντας την ανανέωση της ισχυρής εντολής, που θα εγγυάται συνέχεια και σταθερότητα για τον τόπο. Όλα τα υπόλοιπα θα τα διαμορφώσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Στόχος μας είναι η ισχυρή κυβέρνηση, με ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη, που θα εδραιωθεί στις εκλογές της δεύτερης κάλπης, αφού ξεπεράσουμε τον σκόπελο της απλής αναλογικής».

Επανερχόμενος, σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «δύο είναι οι βασικές μας αρχές: Αφενός, η ανάγκη ισχυρών κυβερνήσεων που θα στηρίζονται σε ισχυρή ομοιογενή πλειοψηφία και αφετέρου, το ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει η χώρα να μείνει ακυβέρνητη».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τηλεμαχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και έθεσε το ζήτημα στη ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Σε όλες τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες, μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων, η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στο πλαίσιο δημοσίου διαλόγου και στο κοινοβούλιο. Πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανταποκριθεί και στα πλαίσια των συζητήσεων αυτών, έχει υπάρξει αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Όσο διαρκεί η θητεία της κυβέρνησης θα ανταποκρινόμαστε θετικά. Όσον αφορά τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, με μεγάλη χαρά θα ανταποκριθούμε θετικά».

Ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όσα αυτός εξήγγειλε από τη συμπρωτεύουσα. Του καταλόγισε «καμιά σοβαρότητα και καμιά υπευθυνότητα», μοιράζοντας «λεφτά σε όλους, χωρίς σχεδιασμό και μελέτες». Υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «ξεπέρασε σε ανέξοδες εξαγγελίες τον εαυτό του» και «θύμισε το αλήστου μνήμης πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Έκανε λόγο για «αδίστακτες πολιτικές απάτες», εγκαλώντας τον κ. Τσίπρα ότι «ή λέει ψέματα ή υπονοεί νέα βαρύτερη φοροεπιδρομή ή προτείνει νέα μνημόνια όπως έκανε το 2014, χωρίς να μαθαίνει από τα επώδυνα λάθη του». Όπως είπε, «κανείς πολίτης δεν πήρε πειστική απάντηση για τα θέματα που τον απασχολούν», μίλησε για «προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού» και για αναπαραγωγή «πρακτικών φαυλότητας».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε ότι «δεν αρνούμαστε τον διάλογο, αλλά τις προκλήσεις. Είναι αδιέξοδοι οι ρητορικοί παροξυσμοί και η καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου… Η Τουρκία είναι ένας προβληματικός εταίρος, σύμμαχος, γείτονας που εξακολουθεί να φλερτάρει με τέτοιου είδους πρακτικές. Ούτε μας τρομοκρατεί ούτε μας τρομάζει. Επιδεικνύουμε τη σοβαρότητα που απαιτείται, αποδομώντας τα επιχειρήματα και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της απέναντι πλευράς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v