Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιο ακίνητο μετατρέπεται σε ξενοδοχείο στη Συγγρού

Στη δημοσίευση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μακροχρόνια εκμίσθωση επαγγελματικού ακινήτου προχώρησε το Ασυλο Ανιάτων. Οι δύο χρήσεις που προκρίνονται.

Ποιο ακίνητο μετατρέπεται σε ξενοδοχείο στη Συγγρού

Την επανατοποθέτηση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και το θετικό επενδυτικό momentum που χαρακτηρίζει την ελληνική πρωτεύουσα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οργανισμοί, φορείς και δημόσιες υπηρεσίες που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους ακίνητα προς αξιοποίηση.

Στην κατεύθυνση αυτή, το διοικητικό συμβούλιο του Ασύλου Ανιάτων αποφάσισε να προχωρήσει στη μακροχρόνια εκμίσθωση επαγγελματικού ακινήτου που βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρου Συγγρού 180 και Ευαγγελιστρίας 2 στην Καλλιθέα. Με βάση τη δημοσίευση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το ακίνητο μπορεί να εκμισθωθεί για επαγγελματική χρήση ή να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Όπως ορίζεται στη σχετική προκήρυξη, το ακίνητο θα διατεθεί είτε για 10 χρόνια για επαγγελματική χρήση με ισόγειο κατάστημα και γραφεία στους ορόφους, όπως αρχικά κατασκευάστηκε, με το ετήσιο μίσθωμα για τα πρώτα δύο χρόνια, να ανέρχεται κατ’ ελάχιστο σε 117.600 ευρώ ανά έτος, είτε για 30 χρόνια για χρήση ως ξενοδοχείο, με δυνατότητα επέκτασης της μίσθωσης. Το ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα για τον πρώτο χρόνο διαμορφώνεται κατ’ ελάχιστο στις 42.000 ευρώ και στον έβδομο χρόνο ανέρχεται στις 183.000 ευρώ ετησίως.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η «Λεωφόρος Συγγρού αναγεννάται ως ο νέος πόλος πολυτελούς ξενοδοχίας της πρωτεύουσας, βρισκόμενη σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, που προσφέρεται για αμέτρητες δραστηριότητες προσελκύοντας όλους τους τύπους επισκεπτών, ενώ παράλληλα συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση στις παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, οι οποίες απέχουν μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο».

Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο, που έχει κατασκευαστεί το 1982, είναι εντός σχεδίου πόλεως, άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις, επιφάνειας 500,55 τ.μ. Η αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ασύλου Ανιάτων στις 30/09/2022 στις 14:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v