Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rockefeller International: Η Ελλάδα στα επτά οικονομικά θαύματα

Τώρα η χώρα αναπτύσσεται με ρυθμό πάνω από 4%, με τον πληθωρισμό να μειώνεται, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει μια από τις πλέον υγιείς ανακάμψεις στην περιοχή, γράφει στους FT ο Ruchir Sharma.

Rockefeller International: Η Ελλάδα στα επτά οικονομικά θαύματα

Χώρες που πέρασαν πολύ δύσκολες καταστάσεις την περασμένη δεκαετία, τώρα ανακάμπτουν, σημειώνει ο πρόεδρος της Rockefeller International, Ruchir Sharma, σε άρθρο του στους Financial Times, περιλαμβάνοντας τη χώρα μας στα επτά οικονομικά θαύματα μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο. 

Οπως επισημαίνει, η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν μειώσει τα κρατικά τους ελλείμματα κατά περισσότερο από το μισό και είναι λιγότερο εκτεθειμένες από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης σε κραδασμούς στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο που προέρχονται από τη Ρωσία.

Η Ελλάδα παίρνει μια ώθηση από την αύξηση των ξένων επενδύσεων και του τουρισμού, τον οποίο η Covid είχε περιορίσει στο 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της από 20% προηγουμένως. Λιγότερο από το 10% των τραπεζικών δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα, από 50% κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Τώρα η χώρα αναπτύσσεται με ρυθμό πάνω από 4%, με τον πληθωρισμό να μειώνεται, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει μια από τις πλέον υγιείς ανακάμψεις στην περιοχή. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v