Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό «ποντάρισμα» από Jet2 στην ελληνική τουριστική αγορά το 2023

Η εταιρεία προχωρά σε αύξηση της χωρητικότητας κατά 8% σε σχέση με το 2022, προσφέροντας 1,3 εκατ. διαθέσιμες θέσεις προς πώληση. Τα νέα δρομολόγια και η έναρξη των πτήσεων από την 1η Απριλίου.

Ισχυρό «ποντάρισμα» από Jet2 στην ελληνική τουριστική αγορά το 2023

Τρία νέα δρομολόγια, 1,3 εκατ. διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις, αυξημένη συχνότητα πτήσεων και έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νέο ενισχυμένο πρόγραμμα των βρετανικών Jet2.com και Jet2holidays για το 2023 με προορισμό την Ελλάδα.

Με στόχο να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην ελληνική τουριστική αγορά και να αντεπεξέλθουν στην ισχυρή ζήτηση, η Jet2.com, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, και η Jet2holidays, ο δεύτερος μεγαλύτερος βρετανικός tour operator, αυξάνουν κατά 8% τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις προς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα της Jet2.com και της Jet2holidays, τα αεροπλάνα του ομίλου θα εκτελούν πτήσεις προς 15 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων τριών καινούργιων δρομολογίων, Μπρίστολ-Χανιά, East Midlands-Σαντορίνη και Λονδίνο (Στάνστεντ)-Αθήνα.

Συνολικά, η εταιρεία προχωρά σε αύξηση της χωρητικότητας με 1,3 εκατ. διαθέσιμες θέσεις προς πώληση και αναμένεται να ενισχύσει τη συχνότητα των πτήσεών της σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Σκιάθος, μία κίνηση ιδιαίτερης σημασίας, δεδομένου ότι φέτος η βρετανική αγορά αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη δεξαμενή τουριστών για την Ελλάδα.

Ποντάροντας, μάλιστα, στην Αθήνα ως τουριστικό προορισμό για σύντομες αποδράσεις city break και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο όμιλος Jet2 θα πραγματοποιεί πτήσεις προς την ελληνική πρωτεύουσα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Την άνοιξη του 2022, η Jet2 ξεκίνησε για πρώτη φορά τη σύνδεση της Αθήνας με βρετανικά αεροδρόμια και λάνσαρε, επίσης για πρώτη φορά, πτήσεις και πακέτα city breaks προς πώληση για την ελληνική πρωτεύουσα από τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και του Μπέρμιγχαμ κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παρουσίας τους στην Ελλάδα, Jet2.com και Jet2holidays θα ξεκινήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά το πρόγραμμά τους, παρατείνοντας τη σεζόν στην έναρξή της. Στο πλαίσιο αυτό, θα ξεκινήσουν τις πρώτες πτήσεις τους πριν από το Πάσχα και συγκεκριμένα τα δρομολόγια προς τη Ρόδο θα αρχίσουν από τις 2 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως τον Νοέμβριο, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, την 1η Απριλίου θα αρχίσουν τα δρομολόγια προς τη Χαλκιδική.

Αυτές τις ημέρες, μάλιστα, ο Στιβ Χίπι, ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2.com και της Jet2holidays, βρίσκεται στην Ελλάδα και αναμένεται να συναντήσει ξενοδόχους, εκπροσώπους του κλάδου, καθώς και εκπροσώπους της κυβέρνησης προκειμένου να επικοινωνήσει τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του επικεφαλής του βρετανικού ομίλου περιλαμβάνει επισκέψεις στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο και στην Κω.

«Ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία και ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ελλάδα, ανταποκρινόμαστε στη συνεχή ζήτηση των Βρετανών ταξιδιωτών για διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς, παρέχοντάς τους διαφορετικές επιλογές πακέτων και αναπτύσσοντας το πρόγραμμά μας στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στιβ Χίπι κατά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος της Jet2 για την Ελλάδα.

Για τη σεζόν του 2022 ο όμιλος της Jet2 είχε διαθέσει 1,2 εκατ. αεροπορικές θέσεις, εκτελώντας το μεγαλύτερο μέχρι πρότινος πρόγραμμά της για την Ελλάδα, χωρίς, μάλιστα, να προβεί σε καμία ακύρωση παρά το δύσκολο περιβάλλον των έντονων προκλήσεων, με φόντο το οποίο επιχειρούν το φετινό καλοκαίρι οι αεροπορικές εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v