Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» για τουριστικό project στην Ερμιόνη

Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε θετικά για την επένδυση που υλοποιεί η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία «UTHERTON LTD» στην Αργολίδα.

«Πράσινο φως» για τουριστικό project στην Ερμιόνη

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται το τουριστικό project, που προβλέπει τη μετατροπή του ιστορικού ξενοδοχείου Costa Perla στην Ερμιόνη, σε τουριστικό συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών, μετά τη θετική γνωμοδότηση, υπό όρους, του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Το project, φορέας ανάπτυξης του οποίου είναι η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία «UTHERTON LTD», προβλέπει την ανάπτυξη ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος 5 αστέρων με την επωνυμία Infinity, δυναμικότητας 271 κλινών, σε μία έκταση 74.913,21 τ.μ. στην εκτός σχεδίου περιοχή «Κουβέρτα - Περλέ - Μπουρλότο» του Δήμου Ερμιονίδας.

Φορέας διαχείρισης του έργου είναι η εταιρεία ΖONIRO ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΡΙΑ A.E., η οποία συνδέεται με την εταιρεία Aristo Developers, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη γης και κατασκευών. Υπενθυμίζεται ότι η Dolphin Capital διαθέτει ποσοστό (47,9%) στην Aristo Developers, ωστόσο, άμεσο στόχο αποτελεί η πώληση της συμμετοχής της στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επιπλωμένα διαμερίσματα και ένα κέντρο αναζωογόνησης (SPA) δυναμικότητας 100 ατόμων. Μάλιστα, στο πλαίσιο ανάπτυξης του project προβλέπεται η δημιουργία συγκεκριμένων υποδομών, όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων για άρδευση, υλοποίηση έργων ενίσχυσης των πρανών στην παραλιακή ζώνη και δικτύων εσωτερικής οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λπ.

Το υφιστάμενο ξενοδοχείο Costa Perla, σήμα κατατεθέν της περιοχής, δημιουργήθηκε γύρω στο 1975 και αποτελείται από ένα συγκρότημα τριών τετραώροφων κτιρίων. Το 3 αστέρων κατάλυμα, δυναμικότητας 362 κλινών, λειτούργησε έως το 2009 και έκτοτε παραμένει κλειστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v