Στηρίζουν το «καλάθι» του νοικοκυριού» οι ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων

Ο ΣΕΒΤ θα ενημερώσει τα μέλη του για το «καλάθι», οι επιχειρήσεις τροφίμων καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να προσφέρουν προσιτά προϊόντα διατροφής, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Στηρίζουν το «καλάθι» του νοικοκυριού» οι ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων

«Για τη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών η επισιτιστική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις στέκονται για μία ακόμη φορά στο πλευρό των καταναλωτών και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να τους προσφέρουν αδιάκοπη πρόσβαση σε προσιτά και υψηλής ποιότητας προϊόντα διατροφής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, μετά τη συνάντηση σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΒΤ, οι εξελίξεις στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο (θέμα επάρκειας, κόστους πρώτων υλών & ενέργειας), που έχουν προκύψει από τις αλλεπάλληλες δυσμενείς συγκυρίες, έχουν καταλυτικό αντίκτυπο στη δραστηριότητα, στα οικονομικά αποτελέσματα και στη βιωσιμότητα του κλάδου τροφίμων και ποτών και μας προβληματίζουν έντονα.

Η μεταποίηση τροφίμων & ποτών είναι καθοριστικός κρίκος της διατροφικής αλυσίδας αξίας, με ύψιστη κοινωνική συνεισφορά. Η αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεών μας εξασφαλίζει την επάρκεια των προϊόντων διατροφής, τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς και ως εκ τούτου την υγεία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΤ με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Σύνδεσμος, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Υπουργείου, θα ενημερώσει τα Μέλη του για το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ανανεώνεται και στο οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v