Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι όροι για επίδομα θέρμανσης έως 1.600 ευρώ

Αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια για τη λήψη του επιδόματος. Οι δύο κατηγορίες των εισοδηματικών κριτηρίων. Ποιοι διεκδικούν διπλή επιχορήγηση. Τα σενάρια για το επίδομα πετρελαίου κίνησης από Νοέμβριο.

Οι όροι για επίδομα θέρμανσης έως 1.600 ευρώ

Τον δρόμο για επίδομα θέρμανσης έως και 1.600 ευρώ ανοίγει η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης εντός των ημερών, φέρνοντας αύξηση του μέγιστου επιδόματος και δύο ταχύτητες εισοδηματικών κριτηρίων για τους παλαιούς και νέους δικαιούχους.

Το επίδομα κυμαίνεται φέτος από 100 έως και 800 ευρώ και διπλασιάζεται για νέους δικαιούχους αλλά και όσους γυρίσουν την πλάτη στη χρήση κλιματιστικών και φυσικού αερίου. Το περιουσιακό κριτήριο για τον άγαμο αυξάνεται από 180.000 σε 200.000 ευρώ και τα εισοδηματικά κριτήρια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Για τους νέους δικαιούχους, χωρίς αύξηση παραμένουν στα περυσινά επίπεδα των 14.000 ευρώ για τον άγαμο και των 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Για τους παλαιούς δικαιούχους, το εισοδηματικό όριο αυξάνεται αντίστοιχα σε 16.000 και 24.000 ευρώ ενώ στα επιδοτούμενα καύσιμα μπαίνει και η μπλε κηροζίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε σόμπες.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης, η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό παραμένει στο επίπεδο των 25 λεπτών (20 λεπτά συν ΦΠΑ) , χωρίς αλλαγή επί του παρόντος έως το τέλος του έτους, με δυνατότητα προσαρμογής ή επέκτασης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις.

Στο μέτωπο του πετρελαίου κίνησης, από την 1η Νοεμβρίου θα επανέλθει η επιδότηση στην αντλία, εάν στο μεσοδιάστημα δεν υπάρξει δραστική αποκλιμάκωση των τιμών λιανικής. Στην αντλία οι τιμές του πετρελαίου κίνησης συνεχίζουν να υπερβαίνουν τα 2 ευρώ ανά λίτρο και είναι υψηλότερες από αυτές της βενζίνης. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σήμερα ότι οι αποφάσεις για το θέμα της επαναφοράς της επιδότησης στην αντλία θα ληφθούν εντός των ημερών σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v