Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Με βάση τη νέα απογραφή οι εκλογές

Κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας και μέχρι τότε θα στηρίζουμε την κοινωνία, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τα 12 μίλια και το ενδεχόμενο να δοθεί fuel pass 3.

Οικονόμου: Με βάση τη νέα απογραφή οι εκλογές

Με βάση τη νέα απογραφή, που έγινε πέρυσι, θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και διαψεύδοντας έτσι σενάρια και δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας και μέχρι τότε, όπως είπε, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία. «Θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που δημιουργείται, αλλά δεν θα το παραβιάζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στην αντιμετώπιση από τις αγορές χωρών που δεν τήρησαν αυτό. «Ας δούμε, για παράδειγμα, τι έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν η Κυβέρνησή του προχώρησε σε μη κοστολογημένες υποσχέσεις... Άλλωστε, και η χώρα μας στο παρελθόν έχει πληρώσει πολύ ακριβά λαϊκισμούς και πλειοδοσίες».

Ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει εκ νέου παρέμβαση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης και εάν θα δοθεί και fuel pass 3, δεν απάντησε, σημειώνοντας πως «εάν και εφόσον υπάρξει μια τέτοια είδους παρέμβαση, θα ενημερωθείτε επίσημα και πολύ συγκεκριμένα».

Για ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας, είπε ότι «η μάχη απέναντι στην ακρίβεια και σε οτιδήποτε μπορεί να την τροφοδοτεί, είναι καθημερινή, με τα θεσμικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας».

Για τις προσδοκίες του Μεγάρου Μαξίμου στο αυριανό συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., εξέφρασε την ελπίδα «να καταλήξουν σε συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις, ώστε να εφαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό προς όφελος των κοινωνιών και να συμπληρώσουν τις εθνικές δράσεις».

Σχετικά με την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «έναν δικό του (του κ. Τσίπρα) τρόπο ερμηνείας της πραγματικότητας. Αν ήταν διαφορετικά, θα έβλεπε ότι όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειώσει κατά 5 μονάδες ανεργία, να συμβάλει στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, στις προσπάθειές της να κρατήσει την οικονομία και την κοινωνία όρθιες, να υλοποιεί ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που καθιστά την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ περί επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «πάγια θέση μας είναι ότι δεν απεμπολούμε κανένα μας εθνικό δικαίωμα. Συμπεριφερόμαστε πάντα με σωφροσύνη στην εξωτερική μας πολιτική, προς το συμφέρον της χώρας και της πατρίδας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v