Γραφείο εντός ΔΕΘ αποκτά ο Συνήγορος του Πολίτη

Η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται στις αρχές του 2023. Η συμφωνία υπογράφηκε σήμερα, μεταξύ του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη και του CEO της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκου Ποζρικίδη.

Γραφείο εντός ΔΕΘ αποκτά ο Συνήγορος του Πολίτη

Υπεγράφη την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, μεταξύ του Συνηγόρου του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκου Ποζρικίδη (φωτογραφία), σύμβαση παραχώρησης κτιρίου για τη λειτουργία γραφείου της Ανεξάρτητης Αρχής στη Θεσσαλονίκη, εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Συνηγόρου στη Θεσσαλονίκη αναμένεται στις αρχές του 2023. Η λειτουργία του γραφείου συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΧΜ-ΕΟΧ 2014- 2021 και αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Οι επιχορηγήσεις του ΧΜ-ΕΟΧ (EEA Grants) αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης δήλωσε

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα υπεγράφη η συμφωνία για την εγκατάσταση γραφείου του Συνηγόρου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα έργο που είχε προβλεφθεί ήδη προ 25ετίας, και για το οποίο ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια κατεβλήθησαν επίμονες προσπάθειες. Με τη λειτουργία του γραφείου στη Θεσσαλονίκη, που σχεδιάζουμε να αποτελέσει κόμβο για το σύνολο των δράσεων της Αρχής σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, υλοποιείται ένας κρίσιμος στόχος για τον Συνήγορο, να βρεθεί πιο κοντά στους πολίτες της συμπρωτεύουσας, να διευρύνει και να εντατικοποιήσει τη δράση του και να ενισχύσει την παρουσία του σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v