Οικονόμου: Υποκριτική ηθικολογία και σκανδαλολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Προφανώς υπήρξε μια αστοχία, όταν έγινε η επιλογή των υποψηφίων», το σχόλιο για τον Ανδ. Πάτση. Επανέλαβε ότι το ελληνικό κράτος και οι αρχές ασφαλείας δεν έχουν προμηθευτεί ή χρησιμοποιήσει κανένα κακόβουλο λογισμικό».

Οικονόμου: Υποκριτική ηθικολογία και σκανδαλολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να φέρει τη συζήτηση στην υποκριτική ηθικολογία και τη σκανδαλολογία», εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού απέτυχε οικτρά στην πολιτική, στηρίζεται στην ηθικολογία, που είναι ο αγαπημένος μηχανισμός των λαϊκιστών. Η ηθικολογία και το ήθος είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 αποδοκιμάστηκε λόγω της τραγικής κυβερνητικής του θητείας. Η Ελλάδα επί διακυβέρνησής τους έφτασε να είναι χώρα-παρίας εντός της ΕΕ και έχασε μεγάλο μέρος του εθνικού της κεφαλαίου», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε: «Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση κατάφερε να ανασυγκροτήσει το ΕΣΥ. Στήριξε την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Αντιμετώπισε την εισβολή στον Έβρο και την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα με σχέδιο και διεθνή διπλωματία. Η κυβέρνηση αναγέννησε την εθνική οικονομία και πετυχαίνει επιδόσεις σε μια δύσκολη περίοδο. Έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην ΕΕ. Η Ελλάδα αντέχει σε έναν παγκόσμιο τυφώνα γιατί δρα με σχέδιο. Φάνηκε η τεράστια διαφορά μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «στην πορεία μας, κάνουμε και λάθη και αστοχίες και με συμπεριφορές στελεχών μας που κινούνται εκτός του αξιακού μας συστήματος. Οι διαφορές μας είναι ότι εμείς δρούμε. Πιάνουμε τα προβλήματα και αναζητούμε λύσεις, δεν τα αφήνουμε να κακοφορμίσουν. Το ζήτημα είναι τι κάνεις με τα λάθη σου. Η κυβέρνηση τα αναγνωρίζει με γενναιότητα και αποδίδει ευθύνες και δεν καλύπτουμε κανέναν πολιτικά που δρα εκτός του αξιακού μας πλαισίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει πολιτικά και στηρίζει στελέχη του που έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο. Η ΝΔ είναι κόμμα αρχών και αξιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κράδαινε ως το 2015 το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, έδειξε ότι αυτή η συζήτηση ήταν υποκριτική. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι ήταν υποκριτές ηθικολόγοι. Νιώθει οικεία στο σκοτάδι γιατί φοβάται το φως».

«Σημαντικά κενά»

Ερωτηθείς για τον κ. Πάτση, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι διεγράφη από την Κ.Ο. και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, επειδή «ορισμένες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες ήταν τέτοιες που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή», παρέπεμψε στις απαντήσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναγνώρισε ότι «προφανώς η υπόθεση ανέδειξε σημαντικά κενά και βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν όσον αφορά τα πόθεν έσχες».

Τόνισε δε ότι «προφανώς υπήρξε μια αστοχία, όταν έγινε η επιλογή των υποψηφίων και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι έπρεπε να γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος. Η απόφαση πάντως της διαγραφής του είναι οριστική, εμείς δεν διαγράφουμε και ξεδιαγράφουμε, όπως άλλοι», φωτογραφίζοντας την περίπτωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με νέα δημοσιεύματα για τη δραστηριότητα του κ. Πάτση, σχολίασε ότι «όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με δραστηριότητες που έρχονται στην επιφάνεια, θα αντιμετωπιστούν από τις αρχές».

Αναφορικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ για παρακολουθήσεις υπουργών από τη σημερινή Κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για δημοσίευμα «με εικασίες, υποθέσεις, σχόλια, που δεν είχε συγκεκριμένα ονόματα». Επανέλαβε ότι το ελληνικό κράτος και οι αρχές ασφαλείας δεν έχουν προμηθευτεί ή χρησιμοποιήσει κανένα κακόβουλο λογισμικό».

Για την εξέλιξη της αποτρόπαιας υπόθεσης στον Κολωνό, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «οι νέες αποκαλύψεις (περί εμπλοκής στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα) αναδεικνύουν ότι δεν πρέπει να αποδίδονται στις υποθέσεις ιδεολογικά ή κομματικά χαρακτηριστικά. Η ΝΔ δεν θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα ζήτησε τη μεσολάβηση των ΗΠΑ προς τη Λιβύη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Σε ό,τι αφορά ζήτημα Λιβύης, είναι απολύτως σαφές ότι μείζον θέμα είναι η ουσιαστική ακύρωση της παράνομης τουρκολιβυκής συμφωνίας, πάντα αξιοποιώντας το διεθνές δίκαιο. Η Κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει σε όλα τα επίπεδα για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ν. Ηλιόπουλος για τους πλειστηριασμούς: Ξεπέρασε τον εαυτό του...

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του στο ψέμα και τη διαστρέβλωση», απαντά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως ήταν αναμενόμενο απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση στο γιατί το πατενταρισμένο «κοράκι», που ταυτόχρονα ήταν και μεγαλομπαταχτσής, ο κ. Πάτσης δηλαδή, επιβραβεύτηκε με βουλευτική έδρα, ενώ όλοι γνώριζαν τη δράση του. Και λέμε αναμενόμενο γιατί η επιβράβευση των «γαλάζιων ακρίδων» είναι άγραφος νόμος στο σύστημα Μητσοτάκη. Όπως ακριβώς έγινε με τη βασίλισσα των «ακρίδων» κα Πιτσίκα, που βρέθηκε να μοιράζει τίτλους και χρήμα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Αντί, λοιπόν, να δώσει απαντήσεις για τον κ. Πάτση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε το θράσος να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στρεψοδικώντας, όταν ξέρει πολύ καλά ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η λαϊκή πρώτη κατοικία ήταν απολύτως προστατευμένη. Μέχρι που ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και άρχισε να ξεπουλά τα σπίτια των αδύναμων και της μεσαίας τάξης.

Ας μην ξεχνάμε το πρόσφατο παράδειγμα γνωστής δημοσιογράφου που οι κοινωνικές αντιδράσεις της έσωσαν το σπίτι ή την πρόσφατη ανακοίνωση συνδικαλιστικών φορέων, όπως της ΕΣΗΕΑ, που επισήμαναν πως βγαίνουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί.

Μπροστά στη λαίλαπα των πλειστηριασμών Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού αποδεδειγμένα έχει δείξει πως έχει πάρει διαζύγιο με τη λέξη «ευαισθησία», τουλάχιστον ας κάνει μια προσπάθεια να γνωριστεί με τη λέξη «ντροπή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v