Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός πλάνου αποκρατικοποιήσεων το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ματαιώνεται ο τρέχων διαγωνισμός, για τον οποίο είχαν υποβληθεί δύο προσφορές. Η αλλαγή πλάνων από το ΤΑΙΠΕΔ και πώς αναμένεται να αξιοποιηθεί ο λιμένας.

Εκτός πλάνου αποκρατικοποιήσεων το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Τη ματαίωση του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του 67% του λιμένα της Αλεξανδρούπολης αποφασίζει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ, με τη συναίνεση της κυβέρνησης, ανατρέποντας τον υφιστάμενο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά την κατάθεση των δύο δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τις κοινοπραξίες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS - EFA GROUP - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη LIBERTY PORT HOLDINGS (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT) στις 22 Σεπτεμβρίου, κρίθηκε σκόπιμη η ακύρωση της διαδικασίας. 

Πέρα όμως από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η σημαντικότερη απόφαση αφορά στην αλλαγή του τρόπου αξιοποίησης του Λιμένα, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξετάζεται η αξιοποίηση από το Δημόσιο μέσω νέων επενδύσεων.

Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης έχει αυξημένη γεωστρατηγική θέση, θεωρείται κόμβος για Αν. Μεσόγειο και ΝΑ Ευρώπη, ενώ στα ανοιχτά του λιμανιού αναπτύσσεται υπεράκτιος τερματικός σταθμός επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) από την Gastrade.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v