Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσίαση της έκθεσης ESG του ΟΛΠ για το 2021

Η διαδικτυακή παρέμβαση του οργανισμού έγινε στο πλάισιο της έκθεσης China International Import Expo – CIIE στη Σαγκάη, όπου ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς συμμετέχει με εκθεσιακό περίπτερο.

Παρουσίαση της έκθεσης ESG του ΟΛΠ για το 2021

Διαδικτυακή παρουσίαση του ΟΛΠ για τη δραστηριότητά της σε θέματα του περιβάλλοντος, της εταιρικής διακυβέρνησης και της κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης China International Import Expo – CIIE στη Σαγκάη, όπου ο OΛΠ συμμετέχει με εκθεσιακό περίπτερο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τα στελέχη του Οργανισμού, επαγγελματίες της αγοράς καθώς και η Sustainability Officer – Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ Μαρία Χρισταντώνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην αρχή της παρουσίασης έγινε εκτενής αναφορά των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας το 2022 καθώς και για τις επενδύσεις που έχουν γίνει. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε οι στόχοι της Εταιρείας δεν περιορίζονται μόνο στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών αλλά περιλαμβάνουν ακόμα:

  • Την ανάπτυξη των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων με σεβασμό στο περιβάλλον
  • Την ευημερία των εργαζομένων
  • Τη μέριμνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
  • Τη μείωση των εκπομπών CO2
  • Την ενεργειακή αποδοτικότητα και την ενεργειακή της μετάβαση σύμφωνα με τα νέα δεδομένα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας αλλά και την προστασία των νερών, τη διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων κ.ά.

Όλα τα παραπάνω θέματα αναλύονται και παρουσιάζονται στην Έκθεση ESG που δημοσιεύεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. Περιλαμβάνει αναλυτική πληροφόρηση και συστηματική παρουσίαση για τις προσπάθειες, τις εξελίξεις και τα επιτεύγματα της Εταιρείας στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της εταιρικής διακυβέρνησης και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.olp.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v