Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ

"Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δικαιώνει τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, καθώς απορρίπτει την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ κατά της απόφασης του Δήμου «ως απαραδέκτως ασκηθείσα…»", αναφέρει ανακοίνωση, όπως αναφέρεται

Απορρίφθηκε προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ

Σημαντικότατη και ιδιαίτερη θετική εξέλιξη αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να απορρίψει ως απαράδεκτη την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ κατά της απόφασης του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο ΟΤ 125 στον Ταύρο όπου δεσπόζει το εμβληματικό κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Αναλυτικά:

Την 5η Ιουλίου 2022 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία: την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 125 της Δ.Κ. Ταύρου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και χαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών (1) και (2) συνολικής έκτασης 3331,77τ.μ. όπως αυτές περιγράφονται με τα υπό στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Η-Θ-Ι-Κ-Λ-Μ-Ν-Α στο από Μαΐου 2022 τοπογραφικό διάγραμμα της Υ.ΔΟΜ., σε «Κοινωφελή Χώρο Πολιτισμού και Δημοτικών Εξυπηρετήσεων». Η απόφαση εστάλη στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Η πρωτοβουλία του Δήμου μας φαίνεται να θορύβησε το ΤΑΙΠΕΔ και στις 14 Σεπτεμβρίου προχώρησε σε προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Η τελευταία εξέλιξη με την πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δικαιώνει το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου καθώς απορρίπτει την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ κατά της απόφασης του Δήμου «ως απαραδέκτως ασκηθείσα…», όπως αναφέρεται στην πρόσφατη επιστολή από 8 Νοεμβρίου 2022 που η Αποκεντρωμένη απέστειλε στο ΤΑΙΠΕΔ και στον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου μεταξύ των άλλων δήλωσε:

«…Η πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατά της προσφυγής του ΤΑΙΠΕΔ στην απόφαση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δικαίωση του αγώνα μας για την παραχώρηση του ακινήτου στον Δήμο μας και τους πολίτες του. Αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό με τη συνδρομή όλων, κομμάτων, Αυτοδιοίκησης και πολιτών.

Το πολυσήμαντο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ συνιστά «δημόσιο χώρο» και αποτελεί ένα σημαντικό τοπόσημο για την πόλη μας, ένα μνημείο ιστορικής μνήμης και δεν πρέπει να εκποιηθεί. Η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να εμπαίζεται. Διεκδικούμε να επανέλθει η κυριότητα του ακινήτου στο Ελληνικό Δημόσιο και να παραχωρηθεί στον Δήμο και στους πολίτες. Σας καλώ να συνεχίσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί για να πετύχουμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας. Είμαστε οι περισσότεροι και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v