Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση στο θρίλερ για επιλογή νέου CEO στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Η θητεία της διοίκησης στο EnExGroup έχει λήξει τον Οκτώβριο, γι’ αυτό και συγκλήθηκε, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Επιπλέον, ο πρώην CEO, Γ. Ιωάννου, είχε υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του τον περασμένο Ιούλιο.

Παράταση στο θρίλερ για επιλογή νέου CEO στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Παρατείνεται το θρίλερ για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, ως μέτοχος (με 21%) ζήτησε την αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, που είχε συγκληθεί για σήμερα, με στόχο την εκλογή νέας διοίκησης στο EnExGroup. Έτσι, η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί σε είκοσι ημέρες.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Euro2day.gr, τάσσεται με την πλευρά των ιδιωτών μετόχων στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, που επιμένουν για ανάδειξη CEO από την αγορά. Άλλωστε, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιώτες μέτοχοι δεν επιθυμούσαν την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης έως ότου επιλεγεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η θητεία της διοίκησης στο EnExGroup έχει λήξει τον Οκτώβριο, γι’ αυτό και συγκλήθηκε, με πρωτοβουλία των μετόχων του δημοσίου, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Επιπλέον, ο πρώην CEO, Γιώργος Ιωάννου, είχε υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του τον περασμένο Ιούλιο. Η συγκεκριμένη πλευρά των μετόχων φέρεται να επιδιώκει να έχει αποφασιστικό λόγο και ρόλο στην επιλογή του νέου CEO, όπως συνέβη και το 2019.

Τον Αύγουστο είχε δημοσιευθεί από εταιρία συμβούλων, στην οποία ανατέθηκε το έργο αυτό, προκήρυξη με την οποία ζητιόταν να υποβληθούν βιογραφικά από ενδιαφερόμενους υποψηφίους. Πράγμα που έγινε.

Το υλικό που έχει συλλεχθεί είναι προς εξέταση από τις αρμόδιες Επιτροπές του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, αλλά δεν προεξοφλείται από πηγή καλά ενημερωμένη ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα προέλθει από αυτήν τη «δεξαμενή». Γεγονός που σημαίνει ότι θα συνεχιστεί ο διαγκωνισμός ανάμεσα στους μετόχους του EnExGroup για τον νέο CEO.

Να θυμίσουμε ότι μέτοχοι στο Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι, ο ΔΑΠΕΕΠ (22%), ο ΑΔΜΗΕ (20%), ο ΔΕΣΦΑ (7%), το Χρηματιστήριο Αθηνών (21%), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, EBRD (20%) και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (10%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v