Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτές οι ομάδες συνεχίζουν στην 3η φάση του Airport Innovation Challenge

Πάνω από 200 συμμετέχοντες προσέλκυσε ο φετινός διαγωνισμός νεανικής επιχειρηματικότητας. Ποια η πρόκληση για αυτούς που κατάφεραν να περάσουν στο τελικό στάδιο της δοκιμασίας.

Αυτές οι ομάδες συνεχίζουν στην 3η φάση του Airport Innovation Challenge

Ο διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), που αναζητά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο αεροδρόμιο, μπαίνει στην 3η και τελική φάση του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Φέτος, ο διαγωνισμός προσέλκυσε περισσότερους από 200 συμμετέχοντες, οι οποίοι, σχημάτισαν αρχικά 13 διαφορετικές ομάδες με προτάσεις καινοτόμων υπηρεσιών για το αεροδρόμιο και την ευρύτερη αεροδρομιακή κοινότητα. Στις ομάδες που προκρίθηκαν στη 2η φάση παρασχέθηκε οργανωτική και τεχνική βοήθεια για την υλοποίηση των προτάσεών τους μέσα από ειδικά workshops, ενώ ταυτόχρονα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καθοδήγησε τις ομάδες με τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών του για την καλύτερη προετοιμασία τους.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, οι ομάδες παρουσίασαν την επιχειρηματική ιδέα τους στην επιτροπή αξιολόγησης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Η επιτροπή αξιολόγησης συγκροτήθηκε από στελέχη των οργανισμών Athens Digital Lab, Bayer Hellas, Viva Wallet, Vodafone GreeceΚΕΜΕΛ, καθώς και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Τελικά, στην 3η και τελευταία φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν οι παρακάτω ομάδες, οι οποίες τώρα πρέπει να αναπτύξουν το δικό τους πιλοτικό (Proof of Concept – PoC) στο αεροδρομιακό περιβάλλον μέσα στο επόμενο τρίμηνο είναι: Airport Analytics, Fancy Paws, Science @Gates, Voice Heard, Wheely Eco

Έχοντας πάντα ως στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού, οι φετινές «προκλήσεις» του διαγωνισμού του ΔΑΑ επικεντρώθηκαν στα παρακάτω πεδία:

  • Βελτίωση των διαδικασιών του αερολιμένα
  • Βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών
  • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για το εμπορικό κέντρο του αερολιμένα (Retail Management)
  • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου και τη διαχείριση κρίσεων
  • Δημιουργία «πράσινου» αεροδρομίου και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας
  • Δημιουργία «έξυπνου» αεροδρομίου (smart airport), Big Data και καινοτομίες ψηφιακής τεχνολογίας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v