Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειδώνει στο 7,75% η αύξηση στις συντάξεις

Οι συνταξιούχοι το επόμενο έτος θα μοιραστούν κονδύλια 909 εκατ. ευρώ. Επιπλέον όφελος 250 εκατ. από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Τα μέτρα του 2023.

Κλειδώνει στο 7,75% η αύξηση στις συντάξεις

Στο 7,75% «κλειδώνει» τις αυξήσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων ο προϋπολογισμός του 2023, με τον οποίο προβλέπεται για φέτος ρυθμός ανάπτυξης 5,6% και μέσος πληθωρισμός 9,7%.

Οι συνταξιούχοι το επόμενο έτος θα μοιραστούν κονδύλια 909 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για αυξήσεις των αποδοχών τους, ενώ θα έχουν επιπλέον όφελος 250 εκατ. ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Το επόμενο έτος ο προϋπολογισμός ενσωματώνει μέτρα στήριξης 4,2 δισ. ευρώ, τα οποία ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά και «κάβα» 1 δισ. ευρώ για νέες ενισχύσεις, έχοντας σε πρώτο πλάνο τις επιδοτήσεις για την ενεργειακή κρίση.

Στα μέτρα του 2023 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους και η μονιμοποίηση των μειωμένων κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες ασφαλιστικών εισφορών, οι μειωμένοι συντελεστές σε καφέ, εστίαση, μεταφορές έως το τέλος Ιουνίου 2023, αλλά και η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα έως και το 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v