Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου: Στα σκαριά η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας!

Πλήθος ψηφιακών υπηρεσιών και «πράσινων» εφαρμογών στον αναβαθμισμένο πλέον οικισμό. Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα Mytilineos Smart Cities, με πρώτο «σταθμό» τα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου. «Είναι το πρώτο πείραμα για τις δυνατότητές μας», δήλωσε ο Ευ. Μυτιληναίος.

Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου: Στα σκαριά η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας!

Το μέλλον είναι ήδη εδώ, τόνισε με έκδηλη ικανοποίηση ο Ευάγγελος Mυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, παρουσιάζοντας χθες την πρωτοποριακή πλατφόρμα Mytilineos Smart Cities, που ξεκίνησε πιλοτικά από τον οικισμό Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου.

Αυτό το νέο προϊόν ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού της εμπειρίας των τομέων δραστηριότητας της εταιρείας και συνιστά «το πρώτο πείραμα για τις δυνατότητές μας», όπως είπε στην ομιλία του ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίoς. Δεν το προσεγγίσαμε αυστηρά επιχειρηματικά, πρόσθεσε ο ίδιος, είδαμε τις δυνατότητες για την ευμάρεια των πολιτών στο μέλλον. «Ένα νέο κόσμο, με ανεξάντλητες δυνατότητες, μέσα και ευέλικτες εφαρμογές».

Η πλατφόρμα προβλέπεται να ενταχθεί ως ένας νέος τομέας δραστηριότητας της Mytilineos μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό της, που θα ανακοινωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Στόχος είναι μετά τα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, να απλωθεί σε όλη την επικράτεια, με νέες υπηρεσίες και εφαρμογές.

Η εκδήλωση

Με μία μεγάλη γιορτή, παρουσία πλήθους καλεσμένων, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και κατοίκων, τα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου μετασχηματίστηκαν και επίσημα στην πρώτη «Έξυπνη Πόλη» της Ελλάδας, με την ενέργεια της MYTILINEOS. Στην πρότυπη κοινότητα που κατοικούν εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια οι εργαζόμενοι του ιστορικού εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος, του Τομέα Μεταλλουργίας της εταιρείας, μπαίνουν οι βάσεις για τις πόλεις του μέλλοντος, που θα είναι  ενεργειακά αυτάρκεις, προσιτές και γιατί όχι… «έξυπνες»! 

Τι είναι όμως μία «έξυπνη» πόλη; Είναι μία πόλη που ζει και αναπνέει μέσα από τους ανθρώπους της, έχοντας παράλληλα ως προτεραιότητα την τεχνολογική της αναβάθμιση. Η νέα πλατφόρμα MYTILINEOS Smart Cities οραματίζεται μία ενεργειακή κοινότητα με ψηφιακές καινοτομίες που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση των επιδόσεων, τη βελτιστοποίηση εκμετάλλευσης των πόρων και την ενεργή και αποδοτική εμπλοκή των πολιτών. 

Η MYTILINEOS Smart Cities παρουσιάστηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Ευ. Μυτιληναίο, από τα νέα αναβαθμισμένα πια Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου: «Οραματιζόμαστε όχι απλώς να κάνουμε πιο έξυπνες τις πόλεις μας, αλλά να τις κάνουμε πιο φιλικές, "πράσινες" και βιώσιμες. Ταυτόχρονα ευελπιστούμε να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών και των κατοίκων, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα», δήλωσε. 

Η πλατφόρμα Smart Cities θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τις εξής υπηρεσίες και εφαρμογές: 

Οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές για τις οικίες θα περιλαμβάνουν: 

  • «Έξυπνες» και «πράσινες» συσκευές όπως ψηφιακούς μετρητές ενέργειας και νερού, inverter, φωτοβολταϊκά panels, μπαταρίες
  • Ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
  • Δυνατότητα παραγωγής και ελέγχου της κατανάλωσης από πλευράς των κατοίκων («prosumers») 

Όπως τόνισε ο Γιάννης Καλαφατάς, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, «με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, αναβαθμίζονται οι υπάρχουσες δομές και εγκαταστάσεις, προσφέροντας ουσιαστική διάδραση με τους πολίτες, με ασφάλεια και αξιοπιστία. Παράλληλα, θα βελτιστοποιείται η χρήση των πόρων και θα ελαχιστοποιούνται οι άμεσες και έμμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Η πλατφόρμα ΜΥΤΙLINEOS Smart Cities πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μετεξέλιξης της εταιρείας σε έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό πάροχο: που δεν προσφέρει υπηρεσίες μονοδιάσταστα, αλλά μέσω πλήθους εφαρμογών και υπηρεσιών για την ενέργεια του μέλλοντος. Η Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing Βίβιαν Μπουζάλη, κλείνοντας την εκδήλωση, χαρακτήρισε την πλατφόρμα ως έναν «νέο κόσμο με ανεξάντλητες δυνατότητες, μέσα από την ψηφιοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη, με σεβασμό πάντα στην ατομικότητα και στα δικαιώματα κάθε πολίτη ξεχωριστά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v