Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Αθήνα μπαίνει στο στόχαστρο της αεροπορικής Jet2

Η Αθήνα μπαίνει για πρώτη φορά στο κάδρο του βρετανικού ομίλου από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου. Σε 14 ελληνικούς προορισμούς θα πετάει το καλοκαίρι η Jet2.

Η Αθήνα μπαίνει στο στόχαστρο της αεροπορικής Jet2

Δεκατέσσερις ελληνικούς προορισμούς από το Διεθνές Αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Jet2 για την τουριστική σεζόν του 2023, με την Αθήνα να μπαίνει για πρώτη φορά στο πλάνο του βρετανικού tour operator από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Jet2.com, η οποία προτίθεται να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα για το επόμενο καλοκαίρι, θα αυξήσει τη χωρητικότητά της με πρόσθετες πτήσεις προς 11 προορισμούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και 6 ελληνικοί: το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά.

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του μεγαλύτερου προγράμματός της από τη βάση της στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, οι Jet2.com and Jet2holidays θα εκτελέσουν για πρώτη φορά πτήσεις προς δύο νέους προορισμούς city break, την Αθήνα και τη Ρώμη. Πάντως, σύμφωνα με το πλάνο της Jet2 που περιλαμβάνει αμιγώς city break προορισμούς, ο βρετανικός όμιλος θα πραγματοποιεί πτήσεις για την ελληνική πρωτεύουσα και από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ, ενώ από το 2024 προστίθεται στο πρόγραμμα και η Θεσσαλονίκη.

Ο σχεδιασμός του βρετανικού tour operator για την Ελλάδα περιλαμβάνει επίσης δρομολόγια και σε άλλους προορισμούς τόσο της νησιωτικής όσο και της ηπειρωτικής χώρας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πτήσεις προς τη Σκιάθο, τη Σαντορίνη, την Καλαμάτα, την Πρέβεζα, τη Λέσβο, τη Χαλκιδική και τη Ζάκυνθο.

Με στόχο, μάλιστα, τη διεύρυνση της παρουσίας της στο Στάνστεντ, η Jet2 θα εκτελεί πτήσεις με ένα ακόμη αεροσκάφος κατά την υψηλή περίοδο της ζήτησης, αυξάνοντας τον αριθμό τους από 15 σε 16. Στην ίδια λογική, η Jet2 αναμένεται να αυξήσει τη χωρητικότητά της σε προορισμούς στις Βαλεαρίδες Νήσους (Ίμπιζα, Μαγιόρκα), στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ, Σπλιτ) και στην Τουρκία (Νταλαμάν).

Συνολικά, με βάση το πλάνο της εταιρείας, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 225 εβδομαδιαίες πτήσεις στο peak της τουριστικής περιόδου προς 42 προορισμούς από το Διεθνές Αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου για το καλοκαίρι του 2023. Πλέον, πάνω από 2,1 εκατομμύρια θέσεις είναι ήδη διαθέσιμες από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, με τον βρετανικό tour operator να προχωρά σε αύξηση της χωρητικότητας σε ποσοστό άνω του 10% σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v