Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Δεν είναι στις προθέσεις μας κάποια φορολόγηση των τραπεζών

«Οι τράπεζες δεν λειτουργούν εν κενώ, αλλά εντός ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού πλαισίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τις κάλεσε «να συμβάλουν στην αντιμετώπιση μιας σειράς χρόνιων παθογενειών».

Οικονόμου: Δεν είναι στις προθέσεις μας κάποια φορολόγηση των τραπεζών

«Σε αυτή τη φάση δεν είναι στα προθέσεις της κυβέρνησης κάποια φορολόγηση των τραπεζών». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ωστόσο, όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση, με σαφή τα μηνύματα και του πρωθυπουργού, «ώστε να αποφευχθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, εξαιτίας των αυξημένων ευρωπαϊκών επιτοκίων».

Τα ζητήματα αυτά, σημείωσε, «πρέπει να τα προσεγγίζει κάποιος με μεγάλη προσοχή. Οι τράπεζες δεν λειτουργούν εν κενώ, αλλά εντός ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού πλαισίου» και τις κάλεσε «να συμβάλουν στην αντιμετώπιση μιας σειράς χρόνιων παθογενειών». Αρνήθηκε παράλληλα ότι βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Για τη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. στις 13 Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι προσδοκά «αποφάσεις που να έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στην αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας, στην κατεύθυνση των προτάσεων που έχει καταθέσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση. Πιστεύαμε ότι θα έχει λήξει εδώ και αρκετό καιρό το ζήτημα, εμείς πιέζουμε ώστε να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις με θετικές συνέπειες για τους πολίτες, χωρίς να έρθει το θέμα στους ηγέτες».

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος ή πολύ κοντά στο τέλος της τετραετίας», ενώ για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ντογιάκο και τις δηλώσεις του, τόνισε: «Καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στην αντίληψη ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε την Δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση δήλωσε από την πρώτη στιγμή την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην δικαστική έρευνα, που είναι ο μοναδικός ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης».

Για τα γλυπτά του Παρθενώνα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «βασικό μας μέλημα είναι η επανένωσή τους. Η κυβέρνηση έκανε και κάνει συζητήσεις με τη βρετανική πλευρά, όμως απέχουμε πολύ από το να έχουμε ανακοινώσεις».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v