Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δράση για την εξωστρέφεια της Γεωργίας μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Προκηρύχθηκε ένα ακόμα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπολογισμού πάνω από 31 εκατ. ευρώ. Είναι η «Εξωστρεφής Γεωργία» που έχει ως στόχο την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

Δράση για την εξωστρέφεια της Γεωργίας μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Με στόχο την ανάπτυξη εξωστρέφειας, που σε συνδυασμό με την ανταγωνιστικότητα, θεωρείται ως η αναγκαία προϋπόθεση για την αύξηση των εξαγωγών ώστε να σημειωθεί αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, η ΚτΠ προχώρησε στην προκήρυξη ενός από τα πιο σημαντικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πρόκειται για το Υποέργο 2 (SUB2): «Εξωστρεφής Γεωργία» της Δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αγροδιατροφικού Τομέα», του Άξονα 4.6 του Εθνικού σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Το έργο αναπτύσσεται πολυεπίπεδα, με σκοπό την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής παραγωγής, του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της γεωργίας. Η δράση περιλαμβάνει ολιστική προσέγγιση για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής γεωργίας, τόσο με ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για τον έλεγχο και την διευκόλυνση του κανονιστικού ελεγκτικού έργου, όσο και με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και πρωτοβουλιών για την προβολή του ελληνικού σήματος, τον έλεγχο των ελληνοποιήσεων και τη σύνδεση των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων με τις αγορές του εξωτερικού.

Το συνολικό φυσικό αντικείμενο του έργου διακρίνεται στις ακόλουθες δράσεις:

  • Αναβάθμιση της πλατφόρμας Εξαγωγικού Εμπορίου «Easy Agro Expo». Αφορά στην αναβάθμιση του αμφιστρεφούς Πληροφοριακού συστήματος Easy Agro Expo, το οποίο λειτουργεί, με τη συνεργασία της ενιαίας κυβερνητικής πύλης gov.gr, ώστε να καταστεί το ολοκληρωμένο εργαλείο της Ελληνικής εξαγωγικής επιχείρησης στο χώρο των αγροτικών προϊόντων.
  • Αμφιστρεφές σύστημα διαχείρισης δεδομένων εισαγωγών και ενδοκοινοτικού εμπορίου. Η Ε.Ε. έχει θεσπίσει τη λειτουργία του κοινοτικού συστήματος TRACES για την καταγραφή του συνόλου των εισαγωγών στα αντικείμενα αρμοδιότητας ΥΠΑΑΤ. Το σύνολο των εισαγωγών ανά χώρα της Ε.Ε. καταγράφεται υποχρεωτικά στο ενιαίο κοινοτικό σύστημα.
  • Αμφιστρεφές σύστημα Business Intelligence Εισαγωγών – Εξαγωγών. Το υποέργο Β.Ι. θα προσφέρει μεγάλο εύρος υπηρεσιών, αφενός για την αναβάθμιση της εσωτερικής λειτουργίας του Υπουργείου και την υποβοήθηση λήψης αποφάσεων και αφετέρου για την ανάπτυξη υπηρεσιών εξωστρέφειας, προσφέροντας μεγάλο όγκο ανοικτών δεδομένων προς τις εμπορικές επιχειρήσεις.
  • Εξωστρεφές Portal προώθησης Ελληνικών αγροδιατροφικών και γεωργικών προϊόντων με την αναβάθμιση του Portal Greek Farms. Το υποέργο προβλέπει την ανάπτυξη κεντρικού κυβερνητικού πολύγλωσσου (τουλάχιστον 8 γλώσσες) portal για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφικού χαρακτήρα.

Το έργο και ιδιαίτερα οι δράσεις προβολής και διαφήμισης μέσω του portal Greek Farms προϋποθέτουν σχεδιασμό και εκτέλεση ψηφιακής ενημερωτικής καμπάνιας, ώστε το περιεχόμενο του portal να γίνει γνωστό και να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα το σήμα Greek Farms, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Για τον σκοπό αυτό στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί μελέτη marketing και ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκτέλεση του διαφημιστικού πλάνου με τη μορφή Social & Digital Marketing.

Το σχέδιο Δράσεων Επικοινωνίας που θα προταθεί θα περιλαμβάνει συνολικά τις στοχευμένες και εξειδικευμένες ενέργειες δημοσιότητας που θα υλοποιηθούν και τον χρονισμό τους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του Έργου «Εξωστρεφής Γεωργία».

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr

Εκτιμώμενη αξία σύμβασης

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 15.927.129,03 €, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (Προϋπολογισμός με ΦΠΑ: € 19.749.640,00 €, ΦΠΑ 24%: 3.822.510,97 €). Προβλέπεται δικαίωμα προαίρεσης ως προς την αύξηση του φυσικού αντικειμένου εώς του ποσού των 9.556.277,42 € μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ (εκτιμώμενη αξία με ΦΠΑ: 11.849.784,00 € , ΦΠΑ 24% 2.293.506,58 €).

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος προαίρεσης ανέρχεται στο ποσό των 25.483.406,45 € μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ, ( εκτιμώμενη αξία με ΦΠΑ: 31.599.424,00 €, ΦΠΑ 24% 6.116.017,55 €)

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v