Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Απάντηση στο αβέβαιο περιβάλλον οι δεσμοί Ελλάδας-Γαλλίας

Για το 2022, ο υπ. Οικονομικών είπε ότι οι δύο χώρες ενίσχυσαν περαιτέρω, μέσω διμερών συμφωνιών, τους δεσμούς και τη συνεργασία τους, στους τομείς τόσο της οικονομίας όσο και της άμυνας.

Σταϊκούρας: Απάντηση στο αβέβαιο περιβάλλον οι δεσμοί Ελλάδας-Γαλλίας

Μήνυμα για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του επιχειρηματικού - επενδυτικού Φόρουμ του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου «Συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας 2.0: Επενδύοντας στο μέλλον», που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Μάλιστα, ο Χρήστος Σταϊκούρας διατύπωσε την πεποίθηση ότι «η απάντησή μας στο επιδεινούμενο ρευστό και αβέβαιο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον, πρέπει να είναι η ολόπλευρη ενίσχυση της συνεργασίας μας, σε μια κοινή πορεία, προς όφελος της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ευρώπης».

Ξεδιπλώνοντας το πλέγμα των διμερών σχέσεων, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως Γαλλία και Ελλάδα συνδέονται με βαθιές, μακρόχρονες, πολυεπίπεδες, φιλικές, ιστορικές, πολιτιστικές, οικονομικές, διπλωματικές και πολιτικές σχέσεις. «Αυτές οι σχέσεις αποδεικνύονται ανθεκτικές στον χρόνο. Σταθερά και διαχρονικά, η Ελλάδα και η Γαλλία στέκονται η μία στο πλευρό της άλλης, και η σχέση αυτή έχει δημιουργήσει, ανάμεσά μας, μεγάλη εμπιστοσύνη» υπογράμμισε.

Ειδικότερα για το 2022, είπε πως δύο χώρες ενίσχυσαν περαιτέρω, μέσω διμερών συμφωνιών, τους δεσμούς και τη συνεργασία τους, στους τομείς τόσο της οικονομίας όσο και της άμυνας. Σε ό,τι αφορά την οικονομία, αναφέρθηκε στην αναθεωρημένη Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας - Γαλλίας, που υπογράφτηκε τον Μάιο και το Πρωτόκολλο που τη συνοδεύει, με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε φορολογικά θέματα, προς όφελος φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων και των δύο χωρών.

Σκιαγραφώντας τη σημερινή διεθνή οικονομική κατάταση, ο υπουργός Οικονομικών διαπίστωσε πως «διερχόμαστε μια παρατεταμένη περίοδο διεθνών αναταράξεων, με τη μεγαλύτερη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. «Κρίση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, διαβρώνοντας τα εισοδήματα των πολιτών και αφήνοντας ευκρινές αποτύπωμα στην αναπτυξιακή δυναμική όλων των χωρών, πλέον και της Ελλάδας».

Σε αυτή τη δυσμενή διεθνή συγκυρία, ο Χρήστος Σταϊκούρας διαμήνυσε πως η ελληνική οικονομία προβάλλει σθεναρές αντιστάσεις, επιδεικνύει μεγάλες αντοχές, διαθέτει ισχυρή δυναμική και διακρίνεται από θετικές προοπτικές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v