Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ: Έλαβε έγκριση η στρατηγική αποεπένδυσης από τράπεζες

Το ΥΠΟΙΚ ενέκρινε τη στρατηγική αποεπένδυσης που είχε υποβάλει η Rothschild. Ξεκινά τον Ιανουάριο η διαδικασία για ΕΤΕ και Πειραιώς. «Αγκάθι» οι εκλογές.

ΤΧΣ: Έλαβε έγκριση η στρατηγική αποεπένδυσης από τράπεζες

Έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών η στρατηγική αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες, την οποία επεξεργάστηκε η Rothschild και αναμένεται εντός Ιανουαρίου να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διάθεση ποσοστών σε Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς.

Το ΤΧΣ έχει προσλάβει σύμβουλο διάθεσης για το ποσοστό της Εθνικής (Goldman Sachs), με δεδομένο ότι παρατάθηκε το exclusivity του σαουδαραβικού sovereign fund PIF και έχει κινήσει τη διαδικασία πρόσληψης συμβούλου για τη διάθεση ως του 18% της Πειραιώς.

Ο σύμβουλος διάθεσης θα πρέπει να καταθέσει πρόταση συγκεκριμένης συναλλαγής διάθεσης, σύμφωνα με τη στρατηγική αποεπένδυσης, να αποτυπώσει και να αξιολογήσει ως ικανοποιητικές τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και τέλος, να υποβάλει αιτιολογημένη πρόταση για την πλέον ενδεδειγμένη δομή της συναλλαγής.

Η αγορά θεωρεί δεδομένο ότι η διαδικασία θα εκκινηθεί, θέτει, όμως, ερωτηματικό στο αν θα ολοκληρωθεί, δεδομένου του προεκλογικού κλίματος στο οποίο εισήλθε η χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v