Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχρεώσεις και πληρωμές προς Εφορία μέχρι τα τέλη του χρόνου

Η λίστα της... τελευταίας στιγμής για να μην αρχίσουν να τρέχουν πρόστιμα και προσαυξήσεις στους φορολογούμενους. Οι πληρωμές που δεν πήραν παράταση και οι δηλώσεις στοιχείων.

Υποχρεώσεις και πληρωμές προς Εφορία μέχρι τα τέλη του χρόνου

Τα τέλη κυκλοφορίας πήραν παράταση στην πληρωμή τους έως τις 28 Φεβρουαρίου δίνοντας παράλληλα δίμηνη ανάσα και σε όσους σκοπεύουν να καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες τους, αλλά μια σειρά άλλων φορολογικών υποχρεώσεων πρέπει να καλυφθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, επιστρεπτέα προκαταβολή δόσεις, αποδείξεις, τροποποιητικές δηλώσεις. Μετά τα Χριστούγεννα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τα βάλουν σε λογαριασμό για να μην «τρέχουν» με πρόστιμα και προσαυξήσεις:

  1. Την όγδοη δόση ΕΝΦΙΑ
  2. Την έκτη δόση φόρου εισοδήματος
  3. Την έκτη δόση επιστρεπτέας προκαταβολής. Έως το τέλος του έτους άλλωστε υποβάλλονται δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport από επιχειρήσεις – δικαιούχους που δεν έχουν τα έχουν υποβάλει πλήρως για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής
  4. Τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών αποδοχών και συντάξεων που εισπράχθηκαν εντός του 2021 ασχέτως από το έτος που ανάγονται
  5. Τροποποιητικές δηλώσεις ανείσπρακτων ενοικίων φορολογικού έτους 2020, για τα οποία δεν προσκομίστηκαν τα σχετικά δικαιολογητικά έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δηλώσεως φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021.
  6. Χρηματικές γονικές παροχές και δωρεές για κάλυψη τεκμηρίων μέσω της πλατφόρμας myProperty
  7. Χειρόγραφες δηλώσεις από κληρονόμους συγγενών που αποβίωσαν το 2021.
  8. Δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού για όσους μετέφεραν τη φορολογική τους κατοικία κατά το προηγούμενο έτος.
  9. Αιτήσεις στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, για επίλυση διαφοράς από πράξη επιβολής φόρου ή προστίμων κατά τη φορολογική νομοθεσία, για υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί, ενώπιον του Σ.τ.Ε. και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων έως τις 30 Οκτωβρίου 2020 .
  10. Τη διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myData, από τους λήπτες αντικριζόμενων παραστατικών ημεδαπής, σε περιπτώσεις είτε μη τηρήσεως της υποχρεώσεως διαβιβάσεως των οριζόμενων δεδομένων από τους εκδότες, ή διαβιβάσεως αυτών με απόκλιση, δεδομένων εξόδων τιμολογήσεως και εσόδων αυτοτιμολογήσης από τους εκδότες λόγω παραλείψεως διαβιβάσεως από μέρους τους, κ.λπ., για το φορολογικό έτος 2021.

Θα πρέπει τέλος να διαβιβαστούν δεδομένα εγγραφών τακτοποιήσεως εσόδων και εξόδων, για το φορολογικό έτος 2021 και να υποβληθούν αποδείξεις λιανικής πώλησης στην ψηφιακή πλατφόρμα myData της Α.Α.Δ.Ε., από τους πωλητές αγαθών προς μη εγκατεστημένους στο εσωτερικό της χώρας ή στο εσωτερικό άλλου Κ-Μ της Κοινότητος ταξιδιώτες που αναχωρούν για χώρα εκτός Κοινότητος, από την Ελλάδα ή μέσω άλλου Κ-Μ, για τα αγαθά που παραδίδονται και μεταφέρονται στις προσωπικές τους αποσκευές και απαλλάσσονται από τον Φ.Π.Α. (taxfree)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v