Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού «ψάχνει» τους πρώτους νέους Γενικούς Διευθυντές ο ΕΦΚΑ

Αναρτήθηκε ήδη η προκήρυξη για τους πρώτους. Η μεγάλη «μεταρρύθμιση» αφορά βέβαια την επιλογή 200 «τοπικών μάνατζερ» που θα γίνει μετά την τοποθέτηση των Γενικών Διευθυντών στις θέσεις τους. Αντιδρούν οι εργαζόμενοι.

Πού «ψάχνει» τους πρώτους νέους Γενικούς Διευθυντές ο ΕΦΚΑ

Από τους κόλπους του ΕΦΚΑ ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα θα προέρχονται οι πρώτοι 5 νέοι Γενικοί Διευθυντές του Ενιαίου Φορέα Ασφάλισης, καθώς ήδη, αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πλήρωσης των θέσεων.

Πρόκειται για θέσεις ιδιαίτερα νευραλγικού χαρακτήρα, και για τον λόγο αυτό, αναζητούνται εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ και του δημοσίου που έχουν τα τυπικά προσόντα και γνωρίζουν καλά πως λειτουργεί ο Φορέας και συγκεκριμένα οι θέσεις Προϊσταμένων στις Γενικές Διευθύνσεις Εισφορών, Συντάξεων, Συντάξεων Δημοσίου Τομέα, Διεθνών Συνεργασιών καθώς και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή στόχος είναι «άξια και ικανά στελέχη που υπάρχουν στον οργανισμό και είναι εκτός επετηρίδας, να βγουν μπροστά». Την αμέσως επόμενη εβδομάδα αναμένεται η προκήρυξη των 19 θέσεων για τους υπόλοιπους προϊστάμενους Γενικών Διευθύνσεων, ενώ κατά τους πρώτους μήνες του 2023, κι εφόσον έχουν τοποθετηθεί οι Γενικοί Διευθυντές, θα προκηρυχθούν και οι θέσεις για περίπου 200 «περιφερειακούς μάνατζερ» ήτοι Διευθυντές σε επίσης νευραλγικούς τομείς του ΕΦΚΑ, ανά την επικράτεια.

Η θητεία των νέων Γενικών Διευθυντών θα είναι τριετής, με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ, ενώ οι μισθοί τους θα είναι σημαντικά υψηλότεροι από αυτούς που λαμβάνουν σήμερα, Γενικοί Διευθυντές υπουργείων κλπ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας ορίζεται σε 15 ημερολογιακές ημέρες, αρχίζει από αύριο, 29 Δεκεμβρίου 2022 και λήγει στις 12 Ιανουαρίου 2023.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www.efka.gov.gr/aitisi-gd1.php την αίτηση υποψηφιότητας, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Ειδικά για αυτές τις 5 θέσεις και λόγω της ιδιαίτερης φύσης του αντικειμένου, δυνατότητα πρόσληψης θα έχουν μόνο υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ καθώς και υπάλληλοι του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.

Βάσει του σχεδιασμού της διοίκησης του Φορέα και με οδηγό τον πρόσφατο νόμο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, που όμως προκαλεί και έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των εργαζόμενων του Φορέα, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων Γενικών Διευθυντών, που θα προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα, γύρω στα τέλη Μαρτίου, θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την τοποθέτηση των νέων διευθυντών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού από την Ροδόπη έως την Κρήτη. Πρόκειται για ένα νέο, αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης των υποθέσεων του οργανισμού αφού στην πράξη, οι τοπικές μονάδες λειτουργίας του ΕΦΚΑ, οι τοπικές διευθύνσεις, είναι αυτές που σηκώνουν το βάρος μετεξέλιξης του οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v