Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Δεν αλλάζει το μοντέλο επιδότησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού

«Θα ακολουθήσουμε την επιτυχημένη στρατηγική του 2022» στις επιδοτήσεις του ρεύματος, τόνισε από το Νταβός ο υπουργός. Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση στα στεγαστικά δάνεια των ευάλωτων.

Σταϊκούρας: Δεν αλλάζει το μοντέλο επιδότησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού

Τέλος στα σενάρια αλλαγής του μοντέλου επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλλοντας παράλληλα άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων ευάλωτων νοικοκυριών εντός Φεβρουαρίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε αναφορικά με το πως και εάν επηρεάζει η «γραμμή» του πρόσφατου Eurogroup για καλύτερη στόχευση και σταδιακή απόσυρση των επιδοτήσεων για την ενέργεια.

«Θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη, την επιτυχημένη στρατηγική του 2022, σύμφωνα με την οποία ενισχύσαμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως νοικοκυριά, καλύπτοντας το σημαντικότερο ποσοστό της επιβάρυνσης που είχαν το 2022, χωρίς να έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Και για αυτό επιτύχαμε, από ό,τι φαίνεται, και ένα εξαιρετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε άλλωστε ότι «τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες θα ξεκινήσει η πλατφόρμα στο τραπεζικό σύστημα για να ενισχυθούν ευάλωτα ενήμερα νοικοκυριά με στεγαστικό δάνειο ή με ένα μικρό επιχειρηματικό δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία, έτσι ώστε, η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους να επιβεβαιώσει ότι τα νοικοκυριά αυτά είναι ευάλωτα» Η επιδότηση της δόσης των στεγαστικών δανείων των δικαιούχων θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο και θα έχει χρονικό ορίζοντα 12 μηνών. Όπως επανέλαβε ο υπουργός η επιδότηση της αύξησης των δόσεων κατά 50% θα γίνει «αποκλειστικά από το τραπεζικό σύστημα, χωρίς να επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v