Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμφραγμα στις εφημερίες του «Σισμανόγλειου»

Όπως καταγγέλλεται από την ΕΙΝΑΠ, μεταφέρονται σε νοσηλευτικές κλίνες ώρες ή και μέρες μετά το τέλος της εφημέρευσης.

Εμφραγμα στις εφημερίες του «Σισμανόγλειου»

Απελπιστική είναι η κατάσταση με τις εφημερίες στο "Σισμανόγλειο". Η πολυδημία των ιώσεων προκαλεί "έμφραγμα" στις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου, με ασθενείς να ξεμένουν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΠ του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά τις γενικές εφημερίες, έχει φτάσει στο απροχώρητο εδώ και έναν μήνα.

Σε σημερινή επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τονίζει χαρακτηριστικά πως "η αυξημένη προσέλευση των ασθενών λόγω της πολυδημίας και της λοιπής νοσηρότητας έχει χτυπήσει κόκκινο".

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, μετά τη λήξη των τελευταίων τριών εφημεριών (9 και 13 Ιανουαρίου), περί τους 30 ασθενείς παρέμεναν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη.

Μετά την εφημερία της περασμένης Τρίτης παρέμειναν στο ΤΕΠ 43 ασθενείς -κυρίως πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά. Αρκετές ώρες ή και μέρες αργότερα, βρέθηκαν νοσηλευτικές κλίνες σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου.

"Με δεδομένο ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί και πρωινή εφημερία δύο ημέρες μετά τη γενική εφημερία, οι διαθέσιμες κενές κλίνες πριν την εφημερία είναι πλέον ελάχιστες", υπογραμμίζει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, διευκρινίζοντας τα εξής:

Κατά την έναρξη της εφημερίας στις 13 Ιανουαρίου, υπήρχαν μόλις 7 κενές κλίνες για παθολογικά περιστατικά, 1 για χειρουργικά και 2 για πνευμονολογικά.

"Είναι πλέον δεδομένο ότι η εφημερία του νοσοκομείου έχει υποστεί έμφραγμα", σημειώνεται στην επιστολή της ΕΙΝΑΠ.

Το προεδρείο της Ένωσης επισημαίνει την "τραγική υποστελέχωση" των δύο παθολογικών τμημάτων, που από την αρχή του 2023, λόγω συνταξιοδοτήσεων, έχουν απομείνει με τρεις ειδικευμένους το κάθε ένα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση με τα δύο χειρουργικά τμήματα, στα οποία υπηρετούν τρεις ειδικευμένοι στο ένα και τέσσερις στο άλλο (ο ένας με παράταση συνταξιοδότησης).

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ ζητεί επίσπευση της μεταφοράς των ασθενών από το ΤΕΠ στα τμήματα, μετά το τέλος της πρωινής και γενικής εφημερίας, αναδιάρθρωση της πνευμονολογικής εφημερίας του Λεκανοπεδίου, άμεση προκήρυξη 6 θέσεων παθολόγων, 5 χειρουργών και 2 θωρακοχειρουργών, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου.

Πηγή: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v