Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε προγράμμα ΕΣΠΑ μπαίνουν δύο έργα σε Καβάλα και Ασπροβάλτα

Οι διατάξεις υπογράφτηκαν 26 και 31 Ιανουαρίου με απόφαση του υφ. Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη. Τι αφορούν.

Σε προγράμμα ΕΣΠΑ μπαίνουν δύο έργα σε Καβάλα και Ασπροβάλτα

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ υπέγραψε στις 26-01-2023 και στις 31-01-2023, δύο νέες εντάξεις έργων σε Καβάλα και Ασπροβάλτα, συνολικής δημόσιας δαπάνης 17,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η πρώτη αφορά την Ένταξη της Πράξης «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του  Περιβάλλοντος - Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΣ)».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε 3 περιοχές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καβάλας:

  • στην κεντρική, που περιλαμβάνει το εμπορικό κέντρο της Καβάλας και την περιοχή «Πεντακόσια – Αγία Βαρβάρα»,
  • στη δυτική που περιλαμβάνει τις περιοχές «Αγία Παρασκευή», «Άγιος Λουκάς» και «Νεάπολη» και
  • στην ανατολική που περιλαμβάνει την περιοχή «Περιγιάλι».

Ειδικότερα, με την προτεινόμενη χρηματοδότηση του έργου θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων στην πόλη της Καβάλας.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 8.942.973,73 ευρώ, δικαιούχος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ορίστηκε από τις 15/12/2021 έως τις 31/12/2023.

Η δεύτερη αφορά την Ένταξη της Πράξης «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων & Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων του οικισμού Ασπροβάλτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος - Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΣ)».

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις επισκευές των έργων ΠΜ, τον εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και την αντικατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού, καθώς και την κατασκευή των έργων επέκτασης του υφιστάμενου αποχετευτικού δικτύου με το σύστημα αναρρόφησης (Vacuum).

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται 8.606.868,00 ευρώ, δικαιούχος είναι ο Δήμος Βόλβης, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ορίζεται από τις
15/02/2023 έως τις 31/12/2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v