Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκταμιεύει 603 εκατ. ευρώ για Ελλάδα ο ESM

Ο ESM θα καταθέσει στην Ελλάδα το ποσό των 603 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε κέρδη που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα (SMP και ANFA).

Εκταμιεύει 603 εκατ. ευρώ για Ελλάδα ο ESM

Το διοικητικό συμβούλιο του EFSF αποφάσισε σήμερα να εξαλείψει για την περίοδο από 17 Ιουνίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022 την προσαύξηση του επιτοκίου για δάνειο που είχε λάβει η Ελλάδα το 2012, στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. 

Η αξία της όγδοης σχετικής κίνησης ανέρχεται στα 122,5 εκατ. ευρώ. 

Επιπλέον, ο ESM θα καταθέσει στην Ελλάδα το ποσό των 603 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε κέρδη που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα (SMP και ANFA).

«Η Ελλάδα έχει καταγράψει συνεχή πρόοδο όσον αφορά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ αντιμετωπίζει ικανοποιητικά τις προκλήσεις και τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν εκδώσει θετική αξιολόγηση σχετικά με τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της Ελλάδας που έπρεπε να ολοκληρωθούν έως το φθινόπωρο του 2022. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις. Η συνολική αξία όλων των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους ανέρχεται σε 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM και Διευθύνων Σύμβουλος του EFSF, Pierre Gramegna.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v